Sinop Üniversitesi tarafından “Ulaşılabilir Sinop” konferansı düzenlendi. Konferansa Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal konuşmacı olarak katıldı.

Sinop Üniversitesi SÜBİTAM Konferans salonunda gerçekleştirilen “Ulaşılabilir Sinop” konferansına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Mustafa Seçkin Buz, Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Kurum ve Daire Amirleri, STK Temsilcileri, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın, Sinop’a kazandırdığı yatırımlar ve tamamlanan projelerin yer aldığı video gösterimiyle başlayan programda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

2016 yılı itibarıyla gelinen süreçte; ulaşım ve haberleşme ağında ciddi bir gelişim sağlandığını dile getiren Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Sinop’un bu gelişimden payına düşeni aldığını ve almaya devam edeceğini ifade etti.

SİNOP – İSTANBUL ULAŞIMI YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜNE BAĞLANACAK

Karadeniz Sahil Yolu ile Sinop’un Doğu bölgesine olan ulaşımındaki engelin kalktığını dile getiren Birdal, bir sonraki aşamada ise Ayancık yolunun kullanılarak Sinop – İstanbul ulaşımının, tamamlanan 3. Yavuz Sultan Selim Köprüsüne bağlanacağını belirtti. 

Değişen ve gelişen Türkiye’yi yapılan çalışmalarla anlatan UDH Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, geleceğimizin teminatı gençlerden gelen soruları cevapladı. 

Program sonunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal’a, Sinop ziyareti anısına Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından Sinop’u simgeleyen Kotra hediye edildi. 

 
Editör: Vitrin Haber