Genel Kurul öncesi konfederasyonu oluşturan 6 federasyonun başkanları ile birlikte Sinop'a çıkartma yapan SİNKON Genel Başkanı Bahattin Demircan, Sinop protokolü ve çeşitli STK ve kurumları ziyaret ederek genel kurula davet etti. 

Sinop Valisi Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, siyasi partilerin il başkanlıkları ve MÜSİAD Başkanı Cengiz Tokmak'ı ziyaret eden SİNKON yönetimi, konfederasyonun önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalar hakkında da geniş bilgiler verdi. Ziyaretlere konfederasyon yönetiminde yer alan: Tüm Sinop Dernekler Federasyonu (TÜSİDEF) Genel Başkan Vekili Nihat Altaş, Sinop Dernekler Federasyonu (KOSİDEF) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Karagül,  Boyabat Dernekler Federasyonu (BOYDEF) Genel Başkanı Abdullah Şirin, Ankara Dernekler Federasyonu (ANSİDEF) Genel Başkanı Metin Bölükbaşı, Sinop Ayancık Dernekler Federasyonu (SAYDEF) Genel Başkanı Ergün Kaya, SİNKON İstişare Kurulu Başkanı Yusuf Özer, SİYAD Kartal Şube Başkanı ve Ayancık Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cihat Uygun, Sinop Dernekler Federasyonu (KOSİDEF) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Zurnacı, Ankara Sinoplular Federasyonu Temsilcisi İsmail Yılmaz katıldı. 

AMACIMIZ SİNOP'A VE SİNOPLULARA OMUZ VERMEK
Vitrinhaber'e konuşan Konfederasyon Başkanı Bahattin Demircan, Sinop için önemli çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini söyledi. 27 Ekim tarihinde The Green Park Pendik Hotel'de konfederasyonun birinci olağan kongresini gerçekleştireceklerini dile getiren Demircan: "Bununla ilgili Sinop'ta bir takım ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu kapsamda Sinop Valimiz Sayın Köksal Şakalar, Sayın Belediye Başkanımız Baki Ergül, sayın rektörümüz, daha önce milletvekilliği yapmış arkadaşlarımız, siyasi parti il başkanlarımız ve bazı kurumları ziyaret ettik. Bunun akabinde ilçelerimizdeki ziyaretlerimizi gerçekleştirerek davetiyemizi vereceğiz. Sinoplu adına hem doğduğumuz yerleri unutmadan, doyduğumuz yerlerdeki Sinoplu hemşehrilerimize omuz ve destek vermek, birlik ve beraberlik sağlamak için diğer illerin insanlarıyla entegreli bir çalışmalarımızı yapacağız. Sinop için bir çivi çakan arkadaşımız, bizim için çok değerlidir. Birlik beraberlik içerisinde yaklaşık olarak 6 federasyonu bir araya getirerek, 26 Nisan 2018 tarihinde Sinop Dernekler Konfederasyonu'nu (SİNKON) kurmuş bulunmaktayız. İnşallah amacına uygun çalışarak, İstanbul, Kocaeli, Ankara'da ve Sinop'umuza hizmet etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Buradan tüm Sinoplu hemşehrilerimizi saygılarımla selamlıyorum" dedi.

Sinop Dernekler Konfederasyonu'nu (SİNKON) oluşturan federasyonlar ise şunlar: Ankara Sinoplu Dernekler Federasyonu (ANSDEF), Sinop Boyabat Dernekler Federasyonu (BOYDEF),  Kocaeli ve İstanbul Sinop Dernekleri Federasyonu (KOSİDEF), Sinop Ayancık Dernekleri Federasyonu (SAYDEF), Sinoplular Federasyonu (SİNFED) ve Tüm Sinop Dernekler Federasyonu (TÜSİDEF)
 
Editör: Vitrin Haber