Sinop Dernekleri Federasyonu'na (SİNDEF) kazandırılması planlanan yeni merkez binası için düzenlenen gece büyük bir katılımla gerçekleşti. 

Daha önce İdlib şehitleri ve ardından pandemi süreci nedeniyle iki kez iptal edilen SİNDEF gecesi, geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul İBB Florya Sosyal Tesislerinde muhteşem bir organizasyonla yapıldı. Geceye iş ve siyaset dünyasının önemli isimleri katıldı. 

Etkinlik, aziz şehitler için Kuran'ı Kerim tilaveti ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

SÖZ VERDİK YAPIYORUZ!
96 bağlı dernek ve bu derneklerde yer alan yaklaşık 200 bini aşan üye sayısıyla Sinop'un en önemli ve an büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan SİNDEF'in Genel Başkanı Hasan Dalkıran, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Dalkıran: "Görevi aldığımızda Sinopluya söz verdik ve dedik ki bizim dönemimizde SİNDEF tabelası yerden kaldırılıp kendi mülküne asılacak. Bu Akşam söz verdiğimiz gibi ilk ciddi adımı atıyoruz. Sinop Sevdalısı iş adamlarımızın katkıları ile SİNDEF'e yakışan güzel ve prestijli bir mekanı, bu güzide kurumumuza hep birlikte kazandıracağız. Kendisini Sinoplu olarak gören bütün hemşerilerimizi bu güzel oluşumda hak sahibi olmaya davet ediyoruz" dedi. 

SİNDEF ARTIK BİR MARKADIR
SİNDEF'in en önemli çaı kuruluşu olduğunu vurgulayan Başkan Hasan Dalkıran sözlerini şöyle sürdürdü: "Sinop Dernekleri Federasyonumuz 2004 yılında hayata geçmiş bu bugün bünyesinde 96 Derneği barındıran Türkiye’deki en büyük üst kuruluştur. 2004 yılından önce birlik olarak faaliyetlerde bulunan ve 2004 yılı itibariyle Federasyon olarak faaliyetlerine devam eden kurumumuzun bugünlere gelmesinde emekleri ve katkıları bulunan, kurucu başkanlarımıza, yöneticilerimize, sonra ki dönemlerde başkanlık ve yöneticilik yapmış tüm büyüklerimize, federasyonumuz bünyesine katılarak gücümüze güç katan tüm derneklerimize teşekkür ederiz. Rahmeti Rahmana kavuşan tüm emekçilerimize de Allah’tan rahmet dileriz. SİNDEF artık tüm Türkiye’de yaptığı faaliyet ve etkinliklerle adından söz ettiren bir marka haline gelmiştir. Bu markayı daha da yukarılara taşımak bizlerin ve tüm Sinopluların ortak gayesi olmalıdır. Bu sebeple tamamıyla SİNDEF’e ait, Sinoplulara yakışan, etkinliklerini, faaliyetlerini, Toplantılarını yapabileceği, misafirlerini ağırlayabileceği ve önünden geçerken gurur duyabileceği bir yeri sizlerin de katkılarıyla inşallah kazandıracağız.

SİNDEF’e ve Sinoplulara az çok demeden yaptığınız ve yapacağınız yardımlarınız, katkılarınız ve gecemize katılımlarınız için Tüm SİNDEF camiası adına sizlere teşekkür ederiz. Allah hayırlarınızı kabul etsin"

Geceye katılım sağlayan misafirler ve pandemiden ve işlerinden dolayı programa gelemeyen iş insanları telefonla bağlanıp bağışta bulundu.

Oldukça renkli anların yaşandığı geceye: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, AK Parti Sinop Milletvekili Dr Nazım Maviş, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Erfelek Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Hüsnü Yangöz, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökçebaş, Kağıthane AK Parti İlçe Başkanı Serkan Cantürk, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi Bashekimi Dr Ali Kocabaş, Kanuni Sultan Süleyman Başhekim Yard. Metin Arslan, SİNDEF Kurucu Başkanı Nihat Önder, SİNDEF eski başkanı Engin Kırmızıgül, ASİDER Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Altuntaş, Sinoplu hayırsever İşadamlarından Yaşar Aksoy,  CHP Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Erkan Özkaya, Esenyurt Muhtarı Önder Ay, Sinop Merkez Erikli Köyü Muhtarı Selahattin Dalkıran, Sinoplu çok sayıda iş insanı SİNDEF üyesi bölge ve dernek başkanları, ulusal ve yerel bir çok basın mensubu katıldı.

Editör: Vitrin Haber