Sinop merkez Atatürk Caddesinde bulunan SİAD Sinop Şubesi açılış törenine Sinop Vali Yarımcısı Mehmet Tanışır, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, MÜSİAD Sinop Şubesi Başkanı Cengiz Tokmak, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Süleyman Yazıcı, İlçe Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

SİAD SİNOP ŞUBEMİZ, SİNOP İÇİN GÜZEL PROJELERE VE ÇALIŞMALARA İMZA ATACAK
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan SİAD Sinop Şube Başkanı Yasin Karagül, SİAD Sinop şubesinin, Sinop için güzel projelere ve çalışmalara imza atacağını söyledi. Karagül; “Sinop İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar doğrultusunda başladığımız Sinop Şubesi kuruluş çalışmalarımızı sonuçlandırarak açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Şubemizin açılış çalışmalarında bizlerden desteklerini esirgemeyen başta SİAD Genel Başkanımız Sayın Rafet Orhan bey ve yönetim kurulu üyelerimize şahsım, Sinop Şubemiz ve tüm Sinoplular adına çok teşekkür ediyorum. SİAD Sinop Şubesi olarak kapımız herkese açık. Burası SİAD’ın şubesi olduğu kadar, Sinopluların da bir mekanı olacak. İnşallah Sinop şubemiz, Sinop için güzel projelere ve çalışmalara imza atacak. Şubemiz Sinop’a ve Sinoplulara hayırlı olsun” dedi. 

SİNOP’A VE SİNOPLUYA HİZMET ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ 
Programda daha sonra söz alan SİAD Genel Sekreteri Barbaros Baltacı, SİAD’ın 250’den fazla işadamı ile birlikte Sinop’a ve Sinopluya hizmet için çalışan bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.

Baltacı; “SİAD 1995 yılında İstanbul’da bir avuç Sinoplu işadamının girişimi ile kurulan ve günümüze kadar gelen önemli sivil toplum örgütlerinden bir tanesi. Bizim yeni dönemde en büyük projelerimizden bir tanesi olan Sinop Şubemizin bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Öncelikle derneğimizin bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri olan ve ebediyete intikal etmiş tüm işadamlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Birçok değerli işadamımız bugüne kadar burada çok değerli hizmetlerde bulundular. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Sinop İşadamları Derneğinde şuanda 250’den fazla işadamımızla Sinop’a ve Sinopluya hizmet etmek için çalışıyoruz. Sinoplu artık gurur duymalı. Çünkü 60’dan fazla ülkeye ihracat yapan, kendi alanında çok büyük bir marka haline gelmiş Sinoplular var artık. Sinoplular artık İstanbul’da iş hayatında, ticarette parmakla gösteriliyor. Firmalarımız ve markalarımız Avrupa’da çok önemli büyük başarılara imza atıyor. Bizler de bu kapsamda SİAD olarak, doyduğumuz topraklardan, doğduğumuz topraklara sloganıyla birçok çalışmaya imza atmaya çalışıyoruz. Gençlere sağladığımız burs imkanlarından, işadamlarını bir araya getirdiğimiz fuara, sosyal sorumluluk projelerinden, kültürel faaliyetlerin tamamına elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince destek olmaya çalışıyoruz. Sinop şubemizin kurulması ile birlikte de artık Sinop’ta, kapısını çalabileceğiniz bir yeriniz var. SİAD Sinop Şubesi bizim olduğu kadar Sinoplu hemşehrilerimizin de şubesi. Kapımız her zaman Sinoplu hemşehrilerimize açık. Burada Ticaret ve Sanayi Odası ile, MÜSİAD ile ve Sivil toplum kuruluşlarıyla inşallah çok güzel projelere imza atarız. SİAD’ın bir heyecanı var. SİAD, Sinop’a hizmet etmek istiyor, burada çalışmalar yapmak istiyor. SİAD’ın uzattığı bu eli kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların tutacağından şüphemiz yok. SİAD Sinop şubesinin kurulmasında bizlerden desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da daha güzel projelerle sizlerin karşısında olmayı hedefliyoruz. Sinop şubemiz hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

SİAD KISA ZAMANDA ÇOK GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAK
Programda söz alan SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan’da, SİAD olarak, Sinop’taki işadamları ile birlikte, İstanbul’daki işadamları ile birlikte, Avrupa’daki Sinoplu işadamları ile birlikte kısa zamanda çok güzel projelere imza atacaklarını söyledi. Orhan; “Bu tarihi güne katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. SiAD olarak bizim bir amacımız var. Öncelikle birlik ve beraberliğimiz için mücadele ediyoruz. Daha sonra da ticaretimizi ve sosyal projelere imza atmak için bu birliğin tesini, mimarını ve imarını yapmak için gayret ediyoruz. Tabi ki burada bizlere destek olan ilçe belediye başkanlarımız ve Sayın Milletvekillerimize de huzurlarımızda teşekkür ediyorum. SİAD, Sinop’taki işadamları ile birlikte, İstanbul’daki işadamları ile birlikte, Avrupa’daki Sinoplu işadamları ile birlikte kısa zamanda çok güzel projelere imza atacak. Biz de bu ülkeye, bu ile, bu ilçelere hizmet etmek için, bu ilin birer evladı olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu vesile ile SİAD Sinop Şubemizin ilimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda ayrıca, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Cengiz Tokmak ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Süleyman Yazıcı da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından SİAD Sinop Şubesi İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından yapılan dua sonrası, kurdele kesimi ile hizmete girdi. Açılış sonrası protokol üyeleri ve vatandaşlar SİAD Sinop Şube binasını gezdi. Açılış programı yapılan ikramlarla son buldu.



 
Editör: Vitrin Haber