AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, sel felaketinin yaşandığı Ayancık ilçesinde Karayolları Şube Şefliğinde oluşturulan kriz merkezinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile diğer ilgililerle birlikte çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. 

MAHSUR KALAN VATANDAŞLARIMIZ GÜVENLİ ALANLARA GÖTÜRÜLDÜ
Mahsur kalan vatandaşların tahliyesinin gerçekleştiğini belirten Dr. Nazım Maviş: "Helikopterlere alınan vatandaşlarımız sel riskinin olmadığı güvenli yerlere nakledildiler. Sadece Babaçay köyümüzde kalan çok az sayıda vatandaşımız kaldı. Helikopterlerimiz hava şartları ağırlaşınca hareket edemez hale gelmişti Son bir helikopterimiz tüm şartları zorlayarak hareket etti. Kalan vatandaşlarımızı da alıyor" dedi. 

ELEKTRİK KADEMELİ VERİLECEK
İlçeye elektriğin kademeli olarak verileceğini dile getiren Maviş sözlerini söyle sürdürdü: "Elektrik bilinçli bir şekilde ilçe merkezine verilmiyor. Evlerin ve iş yerlerinin zemin katlarını su bastı. Elektrik panoları binaların zemin katlarında. Sabah saatlerinden itibaren su basan bodrum ve zemin katları vidanjörlerle boşaltılacak. Ardından YEDAŞ kademeli olarak elektrik verecek. Tabi köylerimizde elektrik direkleri tahrip olduğu için hemen elektrik verilmesi mümkün olmayacak. 

SU VE EKMEK DAĞITIMI
Samsun Büyükşehir Belediyemizden 4 tır su ve ekmek geldi. İlçe belediyelerimiz ve Kızılay'dan da yardımlar geldi. Gönüllü bir grup oluşturuldu. Bu grubumuz ve çevik kuvvet ekiplerimiz dağıtım yapıyor. Karayolları Şube Şefliği kriz merkezine dönüştürüldü. Sayın Ulaştırma Bakanımız da burada. Gün ağarır ağarmaz çalışmalarımıza devam edeceğiz" 

Editör: Vitrin Haber