Sinop Valisi Ahmet Cengiz, "Özellikle Dikmen ilçemizde risk daha büyük. Kontrolü mümkün olmayan bir sele karşılık hazırlıklı olmalarını biz kendilerine söylüyoruz ama zorla tahliye etme söz konusu değil" dedi.
Cengiz, yaptığı açıklamada, sel ve su baskını oluşan Dikmen ve Durağan'daki yağış ihtimalinin sürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özellikle Dikmen ilçemizde risk daha büyük. Dikmen kaymakamımızla görüştüm. İlçedeki önlemlerin artırılmasını istedim, arkadaşları uyardım. Biraz daha güvenli bölgelere yerleştirilmesini istedim. Önlemlerimiz üst düzeyde, çok tedbirli davranıyoruz. Belki biraz vatandaşlarımız tedirgin olacak ama abartma pahasına hiç kimsenin burnu kanamasın düşüncesiyle gerçekten tedbirleri, önlemleri üst düzeyde almaya çalışıyoruz. Dikmen ilçemiz zaten küçük bir ilçe, olabilecek büyük, kontrolü mümkün olmayan bir sele karşılık hazırlıklı olmalarını biz kendilerine söylüyoruz ama zorla tahliye etme söz konusu değil. Barınabilecek bir yer sıkıntısı söz konusu değil. Yatılı İlköğretim Bölge Okulumuz onların hizmetine her zaman açık."



Editör: Vitrin Haber