Dikmen ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın 176. yıldönümü nedeniyle İlçe Emniyet Amirliğince Covid-19 tedbirleri altında tören düzenlendi. 

Muhsin Yazıcıoğlu Meydanındaki Atatürk anıtı önüne Polis Çelengi konularak başlayan törene; Dikmen İlçe Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Şehit Polis Memuru Hasan Yılmaz’ın ailesi ile kurum amirleri katıldı. 

Törenin ardından Sinoplu Şehit Polis Memuru olan Hasan Yılmaz’ın ailesi İlçe Emniyet Amirliğince ağırlandı ve hediye takdim edildi. Akabinde Dikmen İlçe Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir makamında İlçe Emniyet Amiri Komiser Erhan Aktaş ve emniyet personelince ziyaret edildi. 

POLİS MERKEZİNİN YENİ İSMİ "ŞEHİT HASAN YILMAZ POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ" OLDU 
Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli iken Nevruz kutlamaları için geçici görevle gittiği Mersin ilinde panzer aracının devrilmesi sonucu 21.03.2002 tarihinde şehit olan ilimiz Kabalı köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Polis Memuru Hasan Yılmaz’ın ismi Dikmen İlçe Emniyet Amirliği Polis Merkezine verildi. Polis merkezinin yeni ismi Şehit Hasan Yılmaz Polis Amirliği Merkezi oldu. 

ŞEHİT BABASI DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Polis Haftası törenine katılan oğullarının isminin verildiği polis merkezini ziyaret eden şehit ailesine törenin ardından İlçe Emniyet Amiri Komiser Erhan Aktaş tarafından Şehit Polisin fotoğrafı ve Türk bayrağı hediye edildi. Bu sırada Komiser Erhan Aktaş şehit ailesine hitaben "Sizler için ne yapsak az, sizler bize aziz şehidimizin emanetisiniz" ifadelerini kullandı. Şehit oğullarının isminin holis merkezine verilmesinden dolayı onurlandığını ifade eden Şehit Babası Nurettin Yılmaz gözyaşlarını tutamadı.

Hediye takdimi ardından Dikmen İlçe Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Dikmen İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Arif Bıyıklı ve İlçe Emniyet Amiri Komiser Erhan Aktaş, İlçe Emniyet Amirliği binasında bir süre Şehit Polis Memuru Hasan Yılmaz’ın ailesi ile sohbet etti. 

Sonrasında Dikmen İlçe Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir makamında İlçe Emniyet Amiri ve emniyet personelince ziyaret edilerek İlçe Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir’e çiçek hediye edilerek fotoğraf çektirildi. Ardından Dikmen İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden İlçe Emniyet Amiri ve emniyet personeli İlçe Jandarma personeli ile fotoğraf çektirerek etkinliklere son verildi.

Editör: Vitrin Haber