İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında bombalı terör saldırısında şehit olan 23 yaşındaki 3 yıllık polis memuru Hakan Tanrıkulu'nu, memleketi Sinop Durağan'da binlerce kişi ebediyete uğurladı. 

Polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak, ilçe merkezindeki baba evine getirilerek burada helallik alındı. Bu sırada Acılı anne Ayşe Tanrıkulu, oğlunun fotoğrafına sarılarak, "Sana nasıl kıydılar yavrum. Senin acına nasıl dayanacağım" diyerek ağıtlar yaktı. Gözyaşlarının yürekleri dağladığı ve feryatların yükseldiği baba evinden dualarla uğurlanan Tanrıkulu, cenaze namazı için İsmailbey Camisine getirildi.  

BU VATANI BÖLDÜRMEYECEĞİZ
Burada düzenlenen törende konuşan Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren; şehit polis Tanrıkulu'na seslendi. Dağdeviren; "Şehidim gözün arkanda kalmasın. Uğrunda canını feda etmekten çekinmediğin bu kutsal vatanı böldürtmeyeceğiz. Bu bayrağı indirtmeyeceğiz. Bu ezanı dindirtmeyeceğiz. Birlik ve beraberliği bozdurtmayacağız" dedi.  

Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı ardından polis memuru Hakan Tanrıkulu, 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları ve Türk bayraklarıyla kent mezarlığına götürüldü. Şehit polis Hakan Tanrıkulu, Durağan Şehir Mezarlığında toprağa verildi. 

Cenazeye; Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop eski Milletvekili Cengiz Tokmak, protokol üyeleri, askeri erkan ve binlerce vaandaş katıldı. 
Editör: Vitrin Haber