Sinop İli Sazlı ve Akbaş Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından bayramın ikinci günü organize edilen festivalde kazanlar dolusu keşkek pişirildi. 

Merkez Cami önü güreş alanında gerçekleştirilen festivale: AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Valisi Köksal Şakalar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, il genel mecmisi üyeleri, çevre köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Er meydanında altın kemerli ünlü pehlivanların ter döktüğü festivalde, kazanlar dolusu pişirilen keşkek, vatandaşlara ikram edildi. Organizasyonda keşkek ağalığını 6 bin 500 TL'ye Mevlüt Çakır, güreş ağalığını ise 22 bin TL’ye Hasret Kara aldı.

BAŞKAN ÇELİK HELALLİK İSTEDİ
Festivale katılan herkese teşekkür eden Sinop İli Sazlı ve Akbaş Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Başkanı Bahattin Çelik; organizasyonun 13.sünü gerçekleştirmekten dolayı mutluluğunu ifade etti. Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Çelik konuşmasında şunları söyledi: "13 yıl önce bu alan bomboştu. Bizler dernek olarak yönetim kurulu üyelerimizle birlikte buraya harika bir güreş meydanı yaptık, tribünler yaptık, köyümüzün birçok eksiğini tamamladık. İstanbul’da 5 katlı dernek binası satın aldık. Hatta 2 dairesini kiraya verdik.

Derneğimize katkı geliyor ve bizler bunu en faydalı şekilde yönetiyoruz. Dernek başkanlığı yaptığım dönemlerde faydalı olmaya ve köyümüze en iyi hizmeti vermeyi kendime prensip edindim. Bu yıl derneğimiz seçime gidecek. Belki seçilirim, belki seçilemem. O yüzden hepinizden helallik istiyorum. Benden yana hepinize helal olsun. Bugün baktığımda gerçekten gurur duyuyorum. Çok güzel işler yaptık. Bu anlamda destek veren herkese bir kez daha sizler huzurunda teşekkür etmek istiyorum"

Programda: Sinop Valisi Köksal Şakalar. AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun'da birer konuşma yaptı. 

Nefes kesen güreşlerde başpehlivanlığı Samsunlu güreşçi Ferit Keskin alırken, Serdar Çavuşoğlu ise ikinci oldu.

Güreşlerde Başpehlivanlığı Samsunlu güreşçi Ferit Keskin aldı.

Sazlı ve Akbaş Köyü 13. Güreş ve Keşkek Festivalinin yeni ağaları: Keşkek Ağası Mevlüt Cakir Güreş Ağası Hasret Kara. 

Editör: Vitrin Haber