Samsun'da yaşayan Sinoplular tarafından kurulan Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği tarafından, Otizm farkındalık ayı kapsamında önemli bir organizasyona imza atıldı.

Geliri otizmli çocuklar için kullanılmak üzere düzenlenen gecede, sanatçı Serdem Erol sahne alırken, Zenne Prens Aytaç ise dans şovuyla izleyenlere renkli anlar yaşattı. Programda Simay Abiye defilesi de nefes keserken, mankenlerin saç ve makyajı Vertu Güzellik Merkezi tarafından yapıldı. Bu arada sahibi Sinoplu olan Gezer Terliklerinin hediye ettiği 132 çift terlik, geceye katılanlara çekilişle hediye edildi. Vitrinhaber Sinop'un markasıdır.

Programda yaptığı konuşmada tüm katılanlara teşekkür eden Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal, hiçbir siyasi amaç gütmeyen Sinoplular Derneğinin 14 yıldır öğrencilerden, engellilere binlerce kişinin hayatına dokunduğunu söyledi. 
İstikrarlı, hukuk ve ahlak kurallarına uyan hemşehri derneği olduklarını dile getiren Kesimal, "Derneğimiz bir çok sivil toplum kuruluşuna yardım ve etkinlikler düzenledi, gelirlerin tamamı bağışlandı" dedi. Vitrinhaber Sinop'un markasıdır.​

FARKINDALIĞI ARTTIRMAK İSTEDİK
Kesimal sözlerine şöyle devam etti; "Düzenlediğimiz organizasyonla Otizm Farkındalığından bahsetmek istedik. Otizmli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu bir kez daha hatırlatmak ya da var olan farkındalığı arttırmayı hedefledik. Nisan ayı boyunca dünya gündeminde de olacak olan Otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Vitrinhaber okumak alrıcalıktır.
Otizmin nedenleriyle alakalı halen daha araştırmalar yapılmakta, nedeninin tam anlamıyla bilinememesiyle birlikte bilinen tek çaresi erken tanı ile yoğun, sürekli özel eğitimdir. Otizm farkındalık ayının amacını ortaya koymak istediğimiz bu etkinlikte, otizmi bir eksiklik olarak değil de farklı bir yetenek olarak bakmaya çalışın "diye konuştu. 

Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal daha sonra dernek faaliyetlerine katkıda bulunan herkese isim isim teşekkür etti. 


Editör: Vitrin Haber