Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan adli ve idari yargı yaz kararnamesi ile Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Mesut Pektaş, Sinop'taki görevine başladı. Pektaş görevinin ilk gününde Sinop’ta görev yapan basın mensuplarıyla makamında bir araya geldi.

Cumhuriyet Başsavcılığı makamında gerçekleştirilen ziyarete Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Vitrinhaber Genel Yayın Yönetmeni Serhat Özşahin, Vitrinhaber Yazı İşleri Müdürü Ali Fuat Özşahin, Vitrinhaber muhabiri Ali Yılmaz, Halksesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Çağdaş, Sinop Pusulası Yazı İşleri Müdürü Emrah Güney, TRT Muhabiri Aydın Yılmaz, Ajans Sinop Genel Yayın Yönetmeni Deniz Özen ve Haber57 muhabiri Dilara Eraltan katıldı. 

Ziyarette kendilerini tanıtan basın mensupları Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş’a hayırlı olsun temennisinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.

SİNOP’UN HUZUR VE SÜKUNETİ İÇİN UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve Sinop’un huzur ve sükuneti ile tük kurumlarla uyum içerinde çalışacaklarını belirten Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş; “Bugün itibari ile görevime başlamış bulunmaktayım. Öncelikle huzur ve sükuneti ile ön plana çıkmış olan bu şehirde bulunmuş olmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bizlerde Sinop Adliyesi olarak bu huzur ve sükunet ortamının devamını sağlama noktasında ilimizdeki bütün idari kurumlarımızla, emniyetimizle, jandarmamızla uyum içerisinde çalışacağımızı sizlerin aracılığı ile bildirmek istiyorum. Bu vesile buraya geldiğiniz için siz değerli basın mensuplarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.       

KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK
Kapılarının her zaman basın mensuplarına açık olduğunu belirten Pektaş; “Herhangi bir olayda olayın kaynağından doğru bir şekilde vakıf olmak noktasında iletişime her zaman açığız. Biz her zaman iletişime açık olacağız. Bu noktada karşılıklı sevgi saygı noktasında güzel bir ortam olaşacağı kanaatindeyim. 

İletişim konuşmak gerçekten çok önemli. Konuşmak, konuşabilmek, sorabilmek bunlardan zarar gelmez. Biz tabi ki burada bir makamı temsil ediyoruz ama buradaki yaptığımız görev Sinop halkı için. Belli bir süre görev yapıyoruz ve o sürenin sonunda buradan ayrılıyoruz. Burada tek amacım şahsen Sinop halkına kaliteli, hızlı, güvenilir bir yargı hizmeti sunabilme noktasında elimizden gelen çabayı sarf edebilmek. Özellikle sosyal medyada gerçeğini araştırmadan insanlar körü körüne bir yorum yapıyor, olay çok farklı bir şekilde tabiri caizse sehpa kurup asıyor insanlar. Ama olayın gerçeğine vakıf değil. Bizlerde istiyoruz ki bu tür olaylara hiç mahal vermeden, zaten Sinop sükuneti ile ortaya çıkmış bir şehir. Bizlerde bu sükuneti devam ettirme noktasında iletişim halinde bir çalışma içerisinde olalım. Optimum faydayı sağlayarak haber alma hakkında insanları sekteye uğratmadan, masumiyet karinesi ile sizlerde görevinizi yapmış olursunuz kurumlarda görevini yapmış olurlar diye düşünüyorum. Ben güzel bir ortam olacağına da inanıyorum” diye konuştu. 

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel’de Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş’a görevinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak Sinop merkez ve ilçelerdeki gazete, radyo ve internet siteleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE SİNOP’UN HUZURUNU KORUYACAĞIZ
Demirel sözlerini şöyle sürdürdü; “Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan sayın Mesut Pektaş’ın bugün itibari ile göreve başlaması nedeniyle buradayız, kendilerine hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ancak burada oluşumuzun nedeni Başsavcımızın göreve geldiğinde kendi talebidir, biz görüşelim demeden kendisi bu talepte bulunmuştur, Sinop basınıyla. Yüksek düzey bürokratlardan önce basınla tanışma noktasında bir hassasiyet göstermiştir. Bu gerçekten Sinop’un huzuru ve uyumu bakımından ciddi bir hareket olarak değerlendiriyoruz ve kendisine teşekkür ediyoruz. Görevinde başarılar diliyoruz. İşbirliği elbirliği yaparak Sinop’un huzurunu korumaya çalışacağız”.  

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Vitrin Haber