Sinop İl Özel İdaresi tarafından Manisa Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatlarını kaybeden maden işçileri için program düzenlendi.

Sinop İl Özel İdaresi çalışanları Soma Kömür Maden Ocağında meydana gelen elim kaza neticesinde vefat eden işçiler için dua ettiler. İl Özel İdaresi bahçesinde Genel Sekreter Orhan Alpay öncülüğünde toplanan personele önce Yol-İş Sendikası temsilcisi İsmail Özhan hitap etti.  Yaşanan elim kazanın kendilerini derinden yaraladığını söyleyen İsmail Özhan, hayatlarını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diledi. Özhan; “Acımız büyük. Facia, Milletimizi derinden üzmüştür. Hepimizin başı sağ olsun. Soma’da can veren işçi kardeşlerimize Rahmet,  yakınlarına sabır, yaralı olanlara da acilen şifalar diliyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle kazaların yaşanmaması için gerekli tedbirler alınır. Bizler de risk altında çalışıyoruz. Değerli Arkadaşlarım, bizler de gerekli tedbirleri alarak daha güvenli çalışmalıyız” Dedi.

Yol-İş Sendikası Temsilcisi İsmail Özhan’ın konuşmasının kazada hayatlarını kaybeden işçiler için ardından saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Sinop Alaaddin Camii İmam-Hatibi Abdullah Güney tarafından yapılan duaya alanda bulunanlarca eşlik edildi. Hep birlikte semaya açılan eller ölenlere rahmet, vefat eden işçilerin yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar ve tüm çalışanlarımıza güven içerisinde güç kuvvet ve helal rızıklar diledi. 
Editör: Vitrin Haber