TOÇ BİR-SEN Sinop İl Başkanı Hasan Tüyüboz, geçtiğimiz günlerden AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün yeniden açılacağını duyurması üzerine bir açıklama yaptı. Konu ile ilgili gazetemiz Vitrinhaber’e değerlendirmelerde bulunan TOÇ BİR-SEN Sinop İl Başkanı Hasan Tüyüboz, yaşanan gelişmenin Sinop’a büyük fayda sağlayacağına inandığını söyledi. Tüyüboz; “Sinop Orman Bölge Müdürlüğü 2011 yılı ekim ayında kapandığında Türkiye’de bulunan 27 Orman Bölge Müdürlüğü içerisinde kendi kendini idare eden ve her yıl sürekli kar eden, ülke sıralamasında Orman Bölge Müdürlükleri içerisinde karlılıkta 7.sırada bulunuyordu. Sahip olduğu ormanlarda ormancılık faaliyetlerini en üst düzeyde yapan ilçelerinde bulunan işletme müdürlüklerinin yakın olması nedeni ile koruma kontrol ve denetimleri sürekli ve günübirlik yapabilen, eksiklik ve aksaklıklarda gecikmeden müdahale edilebilen bir yapıda idi. Bünyesinde bulundurduğu; personel, çok sayıda iş makinası araç gereç ve ekipman ile ormancılık faaliyetlerinin en iyi şekilde yapılmasının yanında ihtiyaç halinde diğer kurumlara da yardımı esirgemeyen özellikle köylerimizdeki afet ve acil durumlarda önemli ölçüde destek sunan bir konumdaydı. İl ve İlçe ekonomisine çok büyük katkıları olan bir kurumdu” dedi.

SİNOP’UN İHTİYAÇLARI EN ETKİN ŞEKİLDE KARŞILANACAK

Orman bölge müdürlüğünün Sinop’tan alınması ardından il genelinde yaşanan en büyük sıkıntılardan bir tanesinin personel yetersizliği  olduğunu ifade eden TOÇ BİR-SEN Sinop İl Başkanı Hasan Tüyüboz, bölge müdürlüğünün yeniden Sinop’a kazandırılmasıyla bu sorunun da ortadan kalkacağını söyledi. Tüyüboz; “Bölge Müdürlüğü bünyesinde personel alımında Bölge Müdürlüğü olarak değerlendirildiğinden ihtiyaç oranında daha fazla işçi memur alımı bölge merkezine yapılıyordu. Örneğin geçtiğimiz yıl Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde yeni atama ile göreve başlayan personelin yaklaşık olarak beşte biri Sinop ili ve ilçelerine verilmiştir. Bunlarda Sinop dışından gelen personel olduğundan en kısa zamanda Sinop’tan gitme eğiliminde olduğundan yine personel açığı doğması muhtemeldir. Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulacak olması alınacak personel sayısının Sinop’un ihtiyaçlarını karşılamak için azami düzeyde yapılmasına, Makine parkının mevcut imkan ve ihtiyaçlar yerinde düşünülerek öncelik Sinop ve Sinop halkı olması hasebiyle ihtiyacı en etkin şekilde karşılayacaktır” diye konuştu.

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SİNOP’A HER YÖNÜYLE KATKI SAĞLAYACAK

Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeniden Sinop’a kazandırılmasının, ilin istihdamından ekonomisine kadar her yönde büyük katkılar sağlayacağının altını çizen TOÇ BİR-SEN Sinop İl Başkanı Hasan Tüyüboz, bu önemli hizmeti Sinop’a kazandıran herkese teşekkür etti. Tüyüboz; “Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş ve İl Başkanımız Sayın Uğur Giresun’un canlı yayında birlikte yaptıkları açıklamada böyle bir müjde vermiş olmaları Sinop halkı tarafından sevinçle karşılanmıştır.

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü Sinop’taki istihdamın artmasına önemli ölçüde katkı sağlayacak, bürokrasiyi minimuma düşürecek, Orman Genel Müdürlüğünün desteklerinden azami ölçüde faydalanmayı sağlayacak, orman bakım ve üretim çalışmaları maksimum seviyeye çıkacak, hem ormanın bakımı, hem de orman köylüsünün kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Orman yangınları açısından düşünüldüğünde Sinop Orman Bölge Müdürlüğü; hem teknik hem araç gereç ve ekipman hem de hızlı ve etkin müdahale açısından olumlu katkılar sağlayacaktır.

Sinop yüzölçümü olarak büyük çoğunluğu verimli ormanlarla kaplı bir ildir. Sinop Orman Bölge Müdürlüğü tarafından elde edilen kazanç hiçbir yere gitmeden Sinop’umuzda yatırıma dönüşecek ilimize katma değer sağlayacak ve Sinop ekonomisi canlanacaktır. Orman köylülerimiz işleri için Kastamonu’ya gitmeyecek yerinden hızlı ve etkin şekilde hizmet alacak gerek zaman gerekse maddi yönden vatandaşların taleplerinin karşılanması daha kolay olacaktır.

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün açılması ile orman ürünleri sanayisinin gelişmesi sağlanacak, böylelikle Sinop’umuza istihdam ve ekonomik canlılık gelecektir. Sinop Orman Bölge Müdürlüğünün açılması sevincimize sevinç katmıştır. Sevincimize sebep olan Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş’e İl Başkanımız Sayın Uğur GİRESUN’a İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Yakup Üçüncüoğlu ’na bu sürece destek veren Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin’e ve Sinop Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu’na camiamız ve Sinop halkı adına çok teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Vitrin Haber