Geçtiğimiz günlerde Sinop Çevre Dostları Derneği organizesinde Sinop’un yeni imar planının tartışıldığı bir panel düzenlenmiş ve burada imar planının belirli kişi ve gruplara rant sağlanması amacıyla çıkarıldığı iddia edilmişti. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, panelde anlatılanların tamamen asılsız ithamlardan oluştuğunu iddia ederek, paneli düzenleyenleri, belediye organizesinde düzenlenecek bilgilendirme toplantısına davet etmişti. Belediye Başkanının iddialarına cevap veren Sinop Çevre Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hale Oğuz, Belediye Başkanının açıklamalarında toplantıya katılanları, konuşmacıları ve panelistleri suçlayarak hakaret içeren sözler sarf ettiğini söyledi. Oğuz; “Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün 24.10.2016 pazartesi günü basına verdiği demeçte, toplantıya katılanları, konuşmacıları ve panelistleri “söylediklerinin hiçbiri doğru değil” diyerek suçlamış ve toplantıya katılanlara yönelik hakaret içeren demeç vermiştir. Bahse konu panelde yapılan tüm konuşmalar ve iddialar belgelere dayalı olarak yapılmıştır” dedi.

BELEDİYE BAŞKANININ TOPLANTIDAN HABERİ VARDI
Sinop Çevre Dostları Derneği organizesinde gerçekleştirilen panelin gerekli yasal izinlerinin mevcut olduğunu ifade eden Sinop Çevre Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hale Oğuz, Başkan Ergül’ün bu toplantıdan haberdar olduğunu, kendisinin katılamasa bile bir yetkiliyi panele gönderebileceğini söyledi. Oğuz; “Panelimizin yasal izinleri alındıktan sonra derneğimiz, duyuruların ve ilanın yapılması, pankartların asılması için belediyeye müracaatta bulunmuştur. Buna rağmen, belediyece bu panelin ne duyurusu yapılmış ne de pankartların asılmasına izin verilmiştir. Belediye başkanının demecinin aksine bu toplantıdan haberdar olmadığı gerçeği yansıtmamaktadır. Sinop halkının bilgisinin olmadığı, kimin kriterine göre ve kimin verdiğini bilmediğimiz bir ödülü almaya Ankara’ya gitse bile belediyeden yetkili birini bu toplantıya delege edebilirdi. 12 Ağustos 2016 ve 19 Eylül 2016 tarihleri arasında ilana çıkan “1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revize ve İlave Uygulama İmar Planları” bu tarihler arasındaki 21 işgününde ve sadece mesai saatleri içinde görülebilmesine rağmen, 744 hemşerimiz itirazda bulunmuştur. Bu itirazlar, planın ne kadar aksaklıklarla dolu olduğunun ve Sinop’un 10 yıllık projeksiyonunu kapsamadığının bir göstergesidir. Oysaki mensubu olduğu partinin belediyecilik anlayışı ve programı “Halkçı, Toplumcu, Katılımcı, Hesap Verilebilir ve Şeffaf ” belediyeciliği öngörmektedir” diye konuştu.

DAHA TARAFSIZ BİR TOPLANTI OLURSA ELBETTE KATILIRIZ
Açıklamasında Belediye Başkanı Baki Ergül’ün düzenleyeceği toplantıya da değinen Sinop Çevre Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hale Oğuz, bahse konu toplantının daha büyük ve güvenliği sağlanmış bir salonda, tarafsız bir moderatör yönetiminde, demokratik ve çağrılı bütün tarafların katılımı ile çoğulculuğun sağlanabileceği şekilde yapılması halinde başta derneğk üyeleri olmak üzere, plana itiraz eden 744 kişiyi de davet ederek katılacaklarını taahhüt ettiklerini söyledi. Oğuz; “Sayın Belediye Başkanı 28 Ekim Cuma günü saat 15.00’de maksimum 400 kişilik Aşıklar Düğün Salonunda yapmayı planladığı toplantıya 3000 ila 5000 kişinin katılacağını belirtmiştir. 

Bir kez daha kamuoyuna duyururuz ki, 3000 ila 5000 kişinin katılacağını söylediği toplantının o salonda değil, daha büyük ve güvenliği sağlanmış bir salonda, tarafsız bir moderatör yönetiminde, demokratik ve çağrılı bütün tarafların katılımı ile çoğulculuğun sağlanabileceği şekilde yapılmasını öneriyoruz. Böyle bir toplantıya başta derneğimizin üyeleri olmak üzere, plana itiraz eden 744 kişiyi de davet ederek katılacağımızı taahhüt ediyoruz. 

Bütün konuşma ve iddialarımızın belgeleri ile arkasında olduğumuzu ve plana yönelik yurttaşlarımızı bilgilendirici toplantı ve etkinliklere devam edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha saygı ile duyururuz” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber