CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop'un İnceburun mevkisinde inşa edilmesi planlanan Sinop Nükleer Santral Projesi ÇED Yönetmeliği'nin 9’uncu maddesi uyarınca, Salı günü yapılacak halkı bilgilendirme toplantısına CHP Sinop İl Başkanlığı, sivil toplum örgütleri ve halkla birlikte katılacaklarını bildirdi. Mevzuat gereği halk bilgilendirme toplantısı yapacakların halktan korktuğunu ifade eden Karadeniz, “Halkı bilgilendirme adı altında toplantı yapmayı planlıyorlar. Ama halkı içeri almamayı da planlıyorlar. Sinop dışından 800 polis getirmişler. Halkı polisle karşı karşıya getirmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Geleceği hakkında karar verecek olan halktır. Halka rağmen, halka karşı hiçbir şey yapamazsınız. Buna tek bir Sinoplu dahi izin vermez” diye konuştu.

Ortaya konulan senaryolar Türkiye’nin nükleer enerjiye ne bugün ne de gelecekte ihtiyaç duymadığını vurgulayan Karadeniz, “Halkımız ile birlikte nükleer enerji projelerini çöpe atacağız. Ne cennet memleketimiz Sinop’a ne de Türkiye’nin herhangi bir yerine hançer gibi saplamayı düşündüğünüz kirli, katil projelerinize, nükleer santrallerinize izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
 
Nükleer baronları halktan korkuyor. Sinop’a dışarıdan 800 polis getirterek polisimizi halkla karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Sinop’un geleceğine ne AKP ne nükleer lobiler karar verebilir. Kararı halk verir. 
 
 
Editör: Vitrin Haber