Ayancık ve Türkeli ilçelerinde etkili olan sel nedeniyle Ayancık'ı Söküçayırı köyünde mahsur kalan 1'i 9 aylık 5 çocuk olmak üzere toplam 12 kişi askeri helikopterle kurtarıldı. 

Sabah saatlerinde etkisini arttıran aşırı yağış nedeniyle Ayancık ve Türkeli ilçelerinde hayat durdu. Özellikle kırsal alanlarda mahsur kalan vatandaşlar Sahil Güvenlik'e ait askeri helikopterle kurtarılıyor. Son olarak Ayancık ilçesine bağlı Söküçayırı köyünde mahsur kalan Köy Muhtarı Enver Özcan, sabah saatlerinde yetkililerden yardım istedi. Haberin kriz merkezine ulaşması ardından bölgeye askeri helikopter yönlendirildi.

Evlerinin önüne kadar sel suları nedeniyle köyde mahsur kalan Köy Muhtarı Enver Özcan ile Ersin Özcan, 9 aylık olduğu belirtilen Y. Ege Özcan, Pınar Özcan (10), Süreyya Özcan (1), Rümeysa Özcan (2), Ömer Gürleyen (6) Fatma Özcan, Songül Özcan, Seyhan Gürlayan, Fatih Ünlü ve Selcan Ünlü sel suları evlere girmeden kurtarıldı. Kurtarılan 3 aile helikopterle Ayancık İlçe Stadyumu'na indirildi. Stadyuma inen afetzedeleri stadyumda endişeyle bekleyen yakınları karşıladı. Afetzedeler yakınlarını karşılarında gördüklerinde gözyaşlarını tutamadı.
Devlet yetkililerine teşekkür eden Muhtar Enver Özcan, "Sabah saatlerinde aniden bastıran yağmur sonrası oluşan sel ile birlikte neye uğradığımızı şaşırdık. Sel evimizin önüne kadar girdi. Kriz merkezinden yardım istedik. Allah'a şükür sel suları daha fazla yükselmeden askeri helikopterle bizi kurtardılar. Allah devlete zeval vermesin" dedi.



Helikopter Video: Hasan Yıldız

Editör: Vitrin Haber