İstanbul, Türkiye’nin en mutlu şehrini Yenikapı’da ağırlıyor. Karadeniz’in İncisi, Türkiye’nin en kuzeyi, tarihiyle doğasıyla ve yöresel lezzetleriyle Sinop; 1- 4 Kasım tarihleri arasında sizi ‘’Sinop Tanıtım Günleri’ne bekliyor. Siz de Yenikapı’da yapılacak bu etkinliğe gelin, Mutluğun Başkenti’ni yakından görün!

Adını eski bir Yunan tanrıçasından alan Karadeniz’in incisi Sinop, aynı zamanda Karadeniz’in tek doğal limanının bulunduğu güzide bir şehir. Dünyada güneşin denizden doğup denizden battığı 11 şehir arasında adı geçen Sinop, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2013 ve 2016 yıllarında iki kere Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nda elde edilen 77,7’lik ‘’mutluyum’’ oyu ile ‘’En Mutlu Şehir’’ unvanı kazandı. 

SEYAHATNAMELERDE SİNOP
Anadolu’yu gezen İbn Batuta, Katip Çelebi ve Evliya Çelebi seyyahların gözünde ‘’Güzel Sinop’’ diye yazılan ender şehirlerdendir.

Sarı Saltuk, Gazi Çelebi,Mahmud Kefevi’nin yaşadığı şehirdir.

DENİZ KOKULU BİR TARİH VE DOĞA…
Ege’yle yarışacak güzellikteki denizi, Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Ayancık İnaltı Mağarası, Akgöl’ü, Boyabat Bazalt Kayaları, Çıra bozan Yeraltı Şehri, Boyabat Kalesi, Akliman; Sinop’un sayısız doğa harikasından yalnızca birkaçı. Bir zamanlar Sabahattin Ali dizelerine ‘’Aldırma gönül, aldırma’’ sözleriyle konu olmuş Sinop kalesi içindeki Sinop Cezaevi’nin büyülü atmosferinden bahsetmemek olmaz. Günümüzde turistik bir müze haline getirilmiş Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin en ünlü cezaevi halen daha Sinop’a gidenlerin uğramadan dönmediği tarihi bir eser. 

YÜZEN ŞEHİR SİNOP
Mendirek, iskele, mantı(Kulak aşı),nokul, sırık kebabı, keşkek, midye, Akliman, özgürlük, huzur…  Sinop’un Türkiye’nin en mutlu şehri seçilmesindeki başlıca nedenler. Nüfus olarak çok küçük gibi gözükse de yaz aylarında oldukça hareketlenen bu şehirde trafik lambalarına rastlamazsanız şaşırmayın. Zira 2001 yılında kaldırılan lambalar, Sinopluların kalabalık şehirlerde az rastlanır saygı ve hoşgörüsünden dolayı Trafik İl Komisyonu’nca tekrar yerine konmamış. İnsanların kapılarını kilitlemediği ve birbirlerine sonsuz güven duyduğu bu barış ve huzur ve Antikçağdan günümüze kadar çok medeniyeti içinde barındırmış adeta bir açık müze olan Sinop, 7’den 70’e tüm ziyaretçilerinin hafızasında örnek bir şehir olarak kalıyor. 

İstanbul şimdi Karadeniz’in İncisi, Suya Tutunan, Yüzen Şehir, bu güzide şehri Kasım ayının 1- 4 Kasım tarihleri arasında Yenikapı’da ağırlıyor. Sinop’u hiç görmediyseniz, ya da görüp özleyenlerdenseniz; doğasıyla, tarihiyle; yöresel lezzetleri ve güler yüzlü yerlisiyle; Türkiye’nin en mutlu şehrini yakından görmek isterseniz Sinop Tanıtım Günleri’ne gitmenizi tavsiye ederiz.