Dün mahkemede hayatını kaybeden Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Sinop Alaaddin Camisinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Çok sayıda Sinoplu’nun ve sivil toplum örgütü temsilcisinin hazır bulunduğu gıyabi cenaze namazına Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu'da katıldı 

İKİYÜZLÜ, KAHPE BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ
Diyanet İşleri Başkanlığının çağrısı üzerine kılınan gıyabi cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, dünyanın egemen güçlerinin İslam coğrafyası üzerinde büyük oyunlar oynadığını belirterek: "Avrupa terörist başı bulunduğu cezaevinde öksürse 'o halk kahramanına iyi bakmadınız' diyerek ayağa kalkıyor. Beri taraftan güya demokrasi ve insan haklarının beşiği olan Avrupa, Müslümanların oyuyla gelen, seçilmiş devlet başkanını açlığa, sefalete mahkum ettiği halde, ölmesine rağmen ses çıkartmıyor. İkiyüzlü, alçak, kahpe bir dünyada yaşıyoruz. Müslümanların değeri yok, kanlarının değeri yok. Artık aklımızı başımıza almalıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Birçok İslam devletiyiz. Ama her birimizin başına bir işbirlikçi haini getirmeyi planlıyorlar. Bütün hayalleri düşünceleri budur. Bununla yatıp kalkıyorlar. Ezanımızı susturmayıp, bayrağımızı indirmeden, bütün alemi İslam’ı kucaklamaya hazır bir necip milletin evladıyız. Bir ve bütün olduğumuz sürece hainler amaçlarına ulaşamayacaktır. Bir gün her birimiz için bu musalla taşında helallik istenecek. Bir namazlık saltanatımız var. Buradaki varlığımızın nedeni, ta yüreğimizin orta yerinde kaynayan bir feryadın eseridir" dedi.

Muhammed Mursi, 17 Haziran Pazartesi günü mahkemede hakimden söz istediği sırada baygınlık geçirerek hayatını kaybetmişti. 2013 yılından bu yana tutuklu bulunan ve hakkında açılan davalardan toplam 48 yıl hapse mahkum edilen Mursi, 68 yaşındaydı.

Editör: Gülay Yıldırım Kavak