AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti.

Ziyaret ardından açıklama yapan Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop'u marka şehir yapacak önemli projeler için yapılan görüşmeleri ve alınan destekleri kamuoyuyla paylaştı.

Meydan Projesi ve surların restorasyonu 

Maviş, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen meydan projesi kapsamındaki binaların yıkılması sonucu ortaya çıkacak olan tarihi surların restorasyonuyla Sinop'u kimliği ile buluşturacağız" dedi.

Ziyarette ele alınan başlıklar

Ziyaret sırasında Sinop tarihi mirasını ve turizm potansiyelini canlandıracak projeler ile Sinop Meydan Projesinin en önemli parçası olan tarihi surların restorasyonu görüşüldü. 

Saat Kulesi Restorasyonu

Ayrıca Sinop il merkezinde Özel İdare binasının güneyindeki iç kale burcunun üzerinde yer alan kulenin ve kulenin zemininde yer alan kapalı mekanın kullanıma açılması için yapılması planlanan restorasyon masaya yatırıldı. 

Yakup Ağa Konağı Restorasyonu

Bu arada, Gerze’de sivil mimarinin en önemli tarihi yapılarından olan Yakup Ağa Konağının restorasyonunun detayları ala alındı. Sinop turizmi için en önemli duraklardan olan ve Sinop ile özdeşleşen, yakın bir zaman öncesi yer teslimi yapılarak restorasyonuna başlanan Tarihi Cezaevine Kültür ve Turizm Bakanının verdiği destek için teşekkür edildi.

Cezaevi Surları da Restore Edilecek

Tarihi Cezaevi restorasyonu için AB’den temin edilen 5 Milyon Avroluk hibenin, ihale kırımından geriye kalan bölümünün Tarihi Surların Restorasyonunda kullanılabilmesi için yapılan raporlama çalışmaları ve ilgili makamlar nezdinde takip edilen süreç ele alındı.

Ayrıca Surların restorasyonun Tarihi Cezaevi restorasyonunun daha işlevsel hale gelmesine büyük katkı sağlayacağını, Sinop Meydan Projesinin restorasyonu taçlandıracağı ifade edildi.

Nisi Göletinin Özel İdareye Devredilerek Yeniden Düzenlenmesi

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Nisi Göletinin Sinop Özel İdaresine devredilerek, Nisi Göleti çevre düzenlemesi yapılması konusunun gündeme geldiği belirtildi. 

Editör: Vitrin Haber