Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, beraberindeki Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Memur-Sen Sinop İl Başkanı Ramazan Çelik ve yönetim kurulu ile birlikte felaketin yaşandığı Ayancık ve Türkeli ilçelerinde afetzede vatandaşlarla buluştu. Türkeli ilçesinde kaymakamlık ve kurum ziyaretlerinde bulunan Genel Başkan Ali Yalçın, felaket ardından Ayancık ilçesinde kurulan Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret etti. Yalçın, Vali Erol Karaömeroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Tüm ilçe halkına başsağlığı ve 'geçmiş olsun' dileklerinde bulunan Yalçın, “Selin üzerinden birkaç hafta geçip yol açtığı hasar temizlenmesine rağmen korkunç bir felaketin yaşandığı görülüyor. Şimdi bile boyutu görülebiliyorken selin vurduğu an neler yaşandığını tahmin etmek çok güç. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. 99 depreminde ‘nerede bu devlet?’ diyen bir toplumuz. Çok şükür bugün devletin tüm imkânlarıyla burada olduğunu görüyoruz. Selin yaralarını sarmak, mağdurların zararlarını gidermek için tüm imkânlar seferber edilmiş durumda. Sivil toplum kuruluşları aynı şekilde seferber olmuşlar halkı yalnız bırakmamanın gayreti içindeler. Devlet millet el ele burada bir felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor" dedi. 

Afet bölgesinde ziyaretlerini tamamlayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim Bir Sen Şube binasında Memur Sen kol başkanları ile bir araya geldi. Ardından Eğitim Bir-Sen Sinop Şubesi İl Divan Kurulu toplantısına katıldı.


 

Editör: Vitrin Haber