Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Trabzon’un ardından Sinop’ta teşkilatla buluştu. Programa Yalçın’ın yanı sıra Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpçü, Memur-Sen Sinop İl Temsilcisi Hasan Tüyboz, bağlı sendikaların şube yönetim kurulu üyeleri, iş yeri temsilcileri ve çok sayıda üye katıldı.

Yoğun katılımın olduğu teşkilat buluşmasına konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bir kez daha toplu sözleşme sistematiğinin değişmesi gerektiğinin altını çizdi. Toplu sözleşme masasında yetkili ile yetkisizin aynı masada oturmasının ve sendika üyesi ile üye olmayanın aynı haklardan yararlanmasının adil olmadığını ifade eden Yalçın, “Biz 3 milyon kamu görevlisinin, 2 milyon memur emeklisinin, yani 5 milyonu aşkın insanın; 4 kişilik aile sayarsak 20 milyon insanın milli gelirden alacağı payı toplu sözleşme masasında belirleme stresini, yükünü sırtında taşıyan bir emek örgütü olarak o masaya örgütlü gücümüzle oturuyoruz. Yasanın merhameti ile o masada bulunmuş bir yapı değiliz. Bizim o masada yeni kazanımlar elde etmek için mücadele verirken ‘sendika ne işe yarar?’ diyenler var. Sendikalı olmadığı halde sendikanın gayretiyle kazanılan haklardan yararlanmak adil değil. Bu yüzden önce dayanışma aidatı ödenmeli ve ‘sendika ne işe yarar?’ın cevabı o zaman verilmeli. Bunun yolu örgütlenmenin önemini kavramaktan geçiyor” dedi

.

Üye çalışmalarına hassasiyet gösterilmesini isteyen Yalçın, “El uzatılmayan bir kişi bile kalmasın” uyarısında bulundu. “15 Mayıs biz sendikacıların sandığının kurulduğu gün. Oradaki sayı üzerinden bir yıl boyunca muamele göreceğiz. Bu sürece ilişkin katkı sunmayı sürdürmeliyiz. Dün şu üye olmaz denilenlerin tamamı üye oldu. ‘Her yerde yetki alınabilir ama bizim ilde yetki alamayız, bu iş olmaz’ denilen illerde bile yetkimiz var. Demek ki hiçbir bahane başarının yerini tutmuyor. Başarı inanmanın mirasıdır. Onu başarabileceğine inanırsanız başarırsınız” diye konuştu.

Hep Başardık Yine Başaracağız, Hiç Kırmadık Yine Kırmayacağız

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu da Teşkilat Buluşması’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Memur-Sen’in sadece kamu görevlilerinin değil, bütün mazlumların sesi olduğunu ifade eden Tufanoğlu, İlke ve doğrulardan taviz vermeden yollarında yürüdüklerini belirterek şunları söyledi: “Hep başardık, yine başaracağız. Hiç kırmadık, yine kırmayacağız. Herkes için kazandık, herkesin gönlünü de kazanacağız. Büyük Türkiye, adil bir dünya ideali ve hedefiyle çıktığımız bu yolda hiçbir zaman bölücü ve ayrıştırıcı olmadık.

Her zaman birleştirici olduk. Ülkemizin birliği için hiçbir sorumluluktan kaçınmadık. Etnik, mezhepçi, bölgesel ve ideolojik sendikacılık yerine hizmet sendikacılığı yaptık”

Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Tüyboz ve Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş de birer konuşma gerçekleştirdi. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın daha sonra Eğitim-Bir-Sen Sinop İl Divan Toplantısına katıldı. Eğitim çalışanlarının sorunları, tespitleri, teklifleri, teşkilatın talep ve istekleri konusunda istişarelerde bulunan Yalçın, burada da sendikal çalışmalara ilişkin görüşleri dinledi.

İl Divan toplantısının ardından Eğitime Destek Platformuyla (EDEP) bir araya gelerek, odaklı ve nitelikli çalışma konusunda paylaşımlarda bulunan Yalçın, Eğitime Destek Platformu Sinop Sorumlusu Cengiz Tokmak’a daveti için teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber