2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle hastalığa dikkat çekmek amacıyla başlatılan maske takma kampanyasına bir destek Sinop İl Genel Meclisinden geldi.

AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK
İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu başkanlığında Kasım ayı 4.cü birleşiminin ilk bölümü lösemi hastası çocuklar ile organ ve kök hücre bağışıyla ilgili yapılan farkındalık konuşmalarıyla başladı. Oturumu açan Meclis Başkanı Üçüncüoğlu, Lösemili Çocuklar Haftası’na dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası'na da dikkat çeken Üçüncüoğlu, kan bağışı, kök hücre ve organ bağışı konusunda da duyarlılığın önemine değindi ve meclis üyelerine bağış yapmaları çağrısında bulundu. 

SİNOP ATATÜRK DEVLET HASTANESİNDE LÖSEMİ İLE İLGİLİ BİRİM İSTİYORUZ
Bu arada CHP'li Ayancık İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, gündem dışı söz alarak meclis üyelerine taktığı maske ile hitap etti. Yeni binasına kavuşan Sinop Atatürk Devlet Hastenesi'ne Lösemi ile ilgili ön tedavi uygulanabilecek ayrı bir ünite oluşturulmasını isteyen Sarısoy, "Bildiğiniz gibi 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası. Bizde bu farkındalığa destek olmak istedik. Allah kimsenin başına böyle bir hastalık vermesin. Tüm vatandaşlarımıza da bu farkındalığa destek vermeye davet ediyoruz" dedi. 

Bu arada Sinop İl Genel Meclisi salonunda gerçekleştirilen oturumlarda gündemin 6 maddesi üzerinde görüşüldü. Böylelikle 30 maddelik Kasım ayı oturumlarının 25 maddesi görüşülmüş oldu. 

Editör: Vitrin Haber