Geçtiğimiz günlerde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nca (KUZKA) düzenlenen Turizm Çalıştayı ardından; "Turizm aktörlerinin çalıştaya çağırılmadığı" yönündeki eleştirilere KUZKA tepki gösterdi. 

KUZKA tarafından yapılan yazılı açıklamada eleştiriler haksızlık olarak nitelendirildi. Açıklamada;  "Sinop’taki otel sahipleri davet edilmiş ancak toplantıya gerekli ilgiyi göstermemişlerdir. Haksız ve mesnetsiz yere eleştiriler yapılması hayal kırıklığına sebep olmuştur" denildi. 

Konuyla ilgili Sinop'taki bazı çevreler daha önce medya üzerinden çeşitli eleştiri ve tepkilerini de dile getirmişti.  

KUZKA tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "24-27 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ajansımız tarafından Sinop’ta gerçekleştirilen, 'Sinop Tur Operatörleri Çalıştayı' ile ilgili olarak Sinop basınında ve internet sitelerinde yer alan Sinop’taki ilgili kamu kurumu ve kuruluşlarının ve turizm aktörlerinin çalıştaya çağırılmadığı' şeklindeki haberlerden dolayı kamuoyunun bilgilendirilmesi zarureti doğmuştur. 

Çalıştay öncesinde Ajansımız tarafından, Ajansımızın Sinop Yönetim Kurulu Üyeleri, ilgili Kamu Kurumları, Sinop Kültür Turizm Derneği Başkanı ve yerel turizm temsilcileri çalıştaya davet edilmişlerdir. 

Söz konusu organizasyon öncesi ilgili kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri makamlarında ziyaret edilerek davet edilmiş, konu ile ilgili ayrıca bilgilendirilmiştir. Çalıştay sonunda, organizasyonun genel değerlendirilmesinin yapılacağı ve çalıştaya katılan tur operatörü firma temsilcilerinin Sinop’a ilişkin görüşlerinin yansıtılacağı kapanış toplantısı öncesinde ise Sinop’taki otel sahipleri davet edilmiş ancak toplantıya gerekli ilgiyi göstermemişlerdir. Diğer yandan çalıştayın Sinop halkından gizlenmesi gibi bir durum söz konusu değildir; organizasyon gerek yerel basında, gerekse Ajansımız web sitesinde yayınlanarak kamuoyuyla gerektiği gibi paylaşılmıştır.

"Hayal Kırıklığı Yaşadık"
Organizasyonun amacı, tur operatörü firmalarına sadece Sinop’a özgü tur programlarının gerçekleştirilebileceğini göstererek bu konudaki çalışmaların en kısa zamanda başlatılmasıdır. Zira Sinop’un genellikle bölge turlarında günü birlik ya da bir gece konaklamalı bir destinasyon olması nedeniyle sahip olduğu potansiyeli turistlere tam olarak yansıtılamamasından yola çıkılarak gerçekleştirilen bu organizasyonda amaç, Sinop’a özgü 3 – 4 günlük programların oluşturulmasıdır.

Sinop turizmi için katkı yapması gereken kurumlarımızın, bunun yerine haksız ve mesnetsiz yere eleştiriler yapması hayal kırıklığına sebep olmuştur. Sinop için yapılması gerekenlerin bilincinde olan Ajansımız, organizasyonun üstünden iki hafta geçmeden ortaya çıkmaya başlayan olumlu çalışmalar neticelendiğinde, sonuçları kamuoyu ile ayrıntılı olarak paylaşacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Editör: Vitrin Haber