Kocaeli ve Çevresi Sinop Dernekleri Federasyonu  (KOSİDEF), Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde üyelerini iftarda ağırladı. Yaklaşık 2.000 Sinoplunun akın ettiği toplantıya Kocaeli ve Tuzla protokolü de yoğun ilgi gösterdi. 

Programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin DEMİRCİ, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Nazmi Özmen, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Müftüsü Remzi Pehlivan, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker katıldı. Programa onur konuğu olarak AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazim Maviş’in katıldığı iftar programında yaklaşık 2.000 Sinoplu bir araya geldi. Sinoplu Türk Halk Müziği Sanatçıları Habibe BOZKIR ve Bayram KAYA'da KOSİDEF iftarındaydı.






SIRIK KEBABI FESTİVALİ DÜZENLENECEK

Sinop köy kültürünü yansıtan 200 fotoğraftan oluşan slayt sunumlarının ardından, bölgenin ünlü hocaları tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Darıca Müftüsü Remzi PEHLİVAN'ın tarafından ebediyete intikal eden tüm Sinoplulara dualar edildi, binlerce insan amin dedi. Ezanın okunmasıyla iftarı açan Sinoplulara kum sanatından gösteri sunuldu.




Büyük ilgi çeken gösterinin ardından konuşma yapan KOSİDEF Başkanı Bahattin Demircan, ‘Ramazan Ayı’ndan sonra Hünkar Çayırı’nda, Kocaeli’de hiç yapılmayan bir aktivite yaparak üyelerimizi sırık kebabı festivalinde bir araya getireceğiz.  Yine aynı şekilde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Sinop gezisi düzenleyeğiz. Yaptığımız ve yapacağımız etkinliklerle Kocaeli ve İstanbul’daki hemşerilerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz’ dedi.

“STK’LARA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Tuzla  Belediye Başkanı Dr.Şadi YAZICI ‘Tuzla Belediyesi olarak KOSİDEF ve diğer sivil toplum kuruluşlarına desteğimizi veriyoruz. Bundan sonrada KOSİDEF ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla düzenleyeceğimiz faaliyetlerde vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bu geceyi düzenleyen federasyon yönetimine teşekkür ediyorum’ dedi. 

ERDOĞAN’A OY İSTEDİ

Gecenin onur konuğu olarak katılan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazim Maviş yaptığı konuşmada Erdoğan’a destek istedi. Maviş; ‘İslam Dünyası her Ramazan ayına göz yaşıyla, acıyla giriyor. Bu Ramazan Ayındada göz yaşı akıyor. Filistin’de, Gazze’de Müslüman kardeşlerimiz zulüm görüyor. Acımasızca katlediliyor” diyerek Gazze’de yaşananları hatırlattı. Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Adayı R. Tayyip Erdoğan’a destek isteyen Maviş; ’10 Ağustos’ta sandığa gideceğiz. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi devrim niteliğinde bir karardır. Her Cumhurbaşkanlığı dönemi kaosa ve krizi neden olmuştur. Bu sefer kriz yaşanmayacak ve halkımız kendi Cumhurbaşkanını seçecek. 2023 vizyonunu hayata geçirecek bir tercihte bulunalım. 10 Ağustos’ta Erdoğan’a oy vermek, yeni Türkiye’ye oy vermektir. Kalkınmış, müreffeh bir Türkiye istemektir’ dedi.


 

Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Sinoplu Dr.Turgut ÖZCAN geceye emeği geçenlere teşekkür ederek, birlik beraberliğe vurgu yaptı.



Gecede Tuzla, Çayırova,Darıca Ak Parti İlçe Başkanlarıyla Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Çayırova Belediye Başkanı şevki DEMİRCİ ile Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’de bir selamlama konuşması yaparak, geceyi düzenleyenlere teşekkür etti.











Editör: Vitrin Haber