Dünyayı kasıp kavuran salgın hastalık koronavirüs ile mücadele sürüyor. Salgın nedeniyle Sinop Atatürk Devlet Hastanesi deyim yerindeyse tam kapasite çalışıyor. Sinop'ta sağlık personeli ise gece-gündüz canla ve başla 7/24 mücadele veriyor.

Hastanede koronavirüs nedeniyle ayrılan bölümde kapasitenin yüzde 90 dolduğu belirtilirken, hastaların büyük çoğunluğu ise Boyabat, Saraydüzü ve Durağan ilçelerinden geliyor. Sadece önceki gün Boyabat ilçesinden 20'nin üzerinde yakınpozitif vakanın Sinop'a geldiği ileri sürülüyor. 

BOYABAT'TA VAKA ALINMAYA BAŞLANDI

Sinop İl İdare Kurulunun 28 Mart 2020 tarihli toplantısı ardından açıklanan koronavirüs tedbirleri kararında da ilimizdeki vakaların daha çok Durağan, Boyabat ve Saraydüzü ilçelerinden geldiği resmi olarak belirtilmişti.  Sinop'taki yoğunluğun giderilmesi amacıyla vakaların yüzde 90'ının geldiği Boyabat'ta bu gün itibariyle hasta alınmaya başladığı belirtiliyor. 

ESKİ HASTANE HAZIRLANIYOR

Koronavirüs hastaları için Sinop Atatürk Devlet Hastanesinin hemen yanındaki eski hastane binasında hazırlıkların sürdüğü ileri sürülüyor. İhale sürecin ve gerekli tadilatın tamamlanıp kısa süre içerisinde  eski hastanenin pandemi hastanesi olarak hizmet vermesi planlanıyor.

KENDİNİZİN VE SEVDİKLERİNİZİN SAĞLIĞI İÇİN

Bu arada vatandaşlardan kendileri ve sevdiklerinin güvenliği için sosyal mesafe başta olmak üzere tüm tedbirlere uyması isteniyor.

Editör: Vitrin Haber