10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde öğretmenevinde basın mensuplarıyla buluşan AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop Meydan Projesi başta olmak üzere Sinop gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KENTİN DİNAMİKLERİ İLE PROJEYLE İLGİLİ MUTABAKAT SAĞLANDI
Sinop Meydan Projesinin yeterince tartışılmadan uygulamaya konulduğuna ilişkin iddiaları değerlendiren Başkan Giresun, Sinop'ta tüm meslek odaları ve kentin dinamikleri ile proje üzerinde daha önce mutabakat sağlandığını söyledi. Giresun; "Şimdi bu konuda çatlak sesler çıkıyor ve bu yeterince tartışılmadı deniliyor. Buradaki tüm sivil toplum örgütleri, ticaret odası, esnaf odası, şoförler odası, bakkallar odası, esnafımızın temsilcileriyle de biz belki üç dört sefer toplantı yaptık. Onların da görüşleri alındı. Onlarla da bakan beyi görüştürdük. Kendileri de fikirlerini Bakan Bey'e dosya halinde ilettiler. Yani projeyle ilgili Sinop'ta yaşayan, Sinoplu'yum diyen herkesin fikirleri dikkate alınıyor. Yeter ki bilgi ulaşsın" dedi. 

PROJEDE İLK BAŞTA DÜKKANLAR YOKTU
Dispanser alanında yapılan yeni iş yerleri hakkındaki soru üzerine Başkan Giresun; "Projenin ilk halinde bu alanda dükkan yoktu. Onu bir kere açık ve net söylemek istiyorum. Daha sonra bu proje yavaş yavaş şekillenmeye başladığında oradaki esnafların ciddi anlamda bir talepleri oldu. Hatta bununla ilgili toplantılar da yaptılar. Bunun akabinde esnaf odasıyla, ticaret odası, şoförler odası, bakkallar odasıyla, sayın vekilimizle ve Vali Bey'le birlikte toplantı yaptık. CHP Milletvekili Barış Karadeniz'de dahil olmak üzere, Esnaf Kefalet Kooperatif başkanı ve herkesin ortak mutabakatıyla buradaki esnaflar için burada bir çarşı yapılmasında mutabakat sağlandı. Onun akabinde de buraya bu çarşı yapıldı. 

BİZ SİNOP OLARAK BİR ŞEYİ TAM OLGUNLAŞTIRAMIYORUZ
Şurada hata olmuş olabilir. Biz Sinop'ta bir şeyleri olgunlaştıramıyoruz. En büyük eksikliğimiz bu bana göre. Mesela o çarşı yapılırken, oraya yerleşmesinde bir hata varsa biz bu hatanın düzeltilmesi yönünde bir uğraş vermemiz lazım. Ama bırakın uğraş vermeyi, olay farklı yerlere çekiliyor. 

SÖZ KONUSU SİNOP OLUNCA SİYASETİ BİR KENARA BIRAKMAK LAZIM
Bana göre de kabul etmek gerekirse o çarşının yerleşimi çok da güzel olmadı. Oradaki trafonun kaldırılarak ay şeklinde bir çarşı yapılarak ve bunun da meydana bakacak şekilde yapılması daha iyi olurdu. Keşke biz gereksiz şeyler için tartışacağımıza, yapılanların Sinop'a yakışır, daha güzel yapılması gerektiği yönünde bir tartışmanın içerisinde olabilseydik. Hata varsa evet burada hata vardır. Yani bizim artık kendimize gelip, mevzu bahis Sinop olunca, siyaseti bir kenara bırakıp, Sinop için neler yapabileceğimizi, tüm siyasi partilerin aynı noktada, aynı istikamette yürümesi lazım. Bu belki kırk yıllık Sinop'un hayali. 

100 milyon TL, eski parayla, 100 trilyon bedelin üzerinde bir proje. Ben burada özellikle Murat Kurum'a çok teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda gerçekten çok büyük çaba sarf etti. Biz Nazım Maviş vekilimizle, arkadaşlarımızla defalarca bakanımıza gittik. Projeyi anlattık" diye konuştu.

ESKİ OTELİN YERİNE "CAMİ" KONUSU
Eski Melia Kasım Otelinin bulunduğu alana cami yapılmasına ilişkin konuya da değinen İl Başkanı Uğur Giresun şunları söyledi; "Melia Kasım otelinin olduğu alanda, çocuk emzirme odası, WC'ler bay, bayan mescitler var. Sadece bakanımızın geldiğinde gündeme gelen orada mescit yerine bölgenin dokusuna uygun minyatür bir cami gündeme geldi. Ama o alanın dışına çıkacak bir büyüklükte bir yapı olmayacak"

HÜKÜMET KONAĞININ TAŞINMASI KONUSU, BAKAN SOYLU'NUN SİNOP ZİYARETİNDE ELE ALINACAK
Hafta sonu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sinop'u ziyaret edeceğini ve iki gün kentte kalacağını belirten AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop Valiliğinin taşınması konusunda bu ziyaret sırasında ele alınacağını kaydetti. Giresun; "Hafta sonu İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu kentimize geliyor. Hükümet konağının taşınmasıyla ilgili, kendisinden de destek isteyip, Sinoplu'nun uygun göreceği bir lokasyona valilik binasında taşımamız lazım. Bizim Sinop olarak kısacası şunu düşünmemiz lazım. Evet hükümet konağı bu meydandan kaldırılması gerekiyor mu? Gerekiyor. Gerekiyorsa nereye taşınmamız lazım? Daha güzel, Sinop'a yakışır, Sinop'un önünün açılması gereken yer nerenin olacaksa bizim hep birlikte o tarafa yoğunlaşmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Sinop Çevre Yolu Projesiyle ilgili de konuşan AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Kumkapıdan, öğretmenevi altına kadar olan kısmın deniz içerisindeki zemin etütlerinin bittiğini, yolun bu kısmının dolgu yöntemi ile yapılacağını dile getirdi. Giresun, Sinop Çevre Yolunun 2022 yılında ihale aşamasına geleceğini sözlerine ekledi.
 

Editör: Vitrin Haber