Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı’nın (CPMR) alt komisyonu olan Balkan ve Karadeniz Komisyonu genel kurulunu Sinop'ta  yaptı.  

Sinop Valisi Ahmet Cengiz başkanlığında Vira Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Balkan ve Karadeniz İşbirliği Komisyonu (BBSRC) Başkanı Pavlos Damıanıdıs, Çevresel Kıyı Bölgeleri Konferansı ve Balkan ve Karadeniz Bölgesel komisyon Başkanı Patrick Anvroın, Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, AB Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı Süreyya Süner, Ortak Yönetim Direktörü Luliu Bara, Varna Bölgesi Vali Yardımcısı Slavcho Slavov, Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Uzmanı Melih Çağrı Küçükyıldız'ın yanı sıra Bulgaristan Yunanistan ve Romanya'dan komisyon üyeleri katıldı.  
 
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Sinop Valisi Ahmet Cengiz, iki yılda bir gerçekleştirilen Balkan ve Karadeniz bölgesel kurul toplantısını bu yıl Sinop'ta yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sinop'ta gerçekleştirilen toplantının Karadeniz bölgesinde denizcilik ve ulaşım konuları üzerine odaklanan bir toplantı olduğunu söyledi.
 
Vali Cengiz, "Burada yapılan toplantının asıl amacı Karadeniz'e kıyısı bulunan illerimizi bu tarz komisyonlara daha fazla adapte etmek ve bu komisyonların içerisinde yer almasını sağlamaktır. Sinop Karadeniz kıyısında önemli bir kent. Son dönemlerde yapılan çalışmalar ile ilimiz bir seferberlik içerisinde. Sinop'un hak ettiği yere gelmesi konusunda ciddi çalışmalar yapılmakta. Müstesna güzelliklere sahip olan Sinop, doğasıyla ve deniziyle hem Karadeniz'in hem de Türkiye'nin gözde kentlerden birisi oldu" dedi.
 
Programda "Varna'dan Sinop ve Odesa" konulu sunum gerçekleştiren Balkan ve Karadeniz İşbirliği Komisyonu (BBSRC) Başkanı Pavlos Damıanıdıs ise, bu güne kadar geçen zaman içerisinde Balkan ve Karadeniz bölgesel komisyonlarında önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini söyledi.
Editör: Vitrin Haber