1 Eylül tarihinde başlayacak olan balık av sezonu öncesi balıkçılar hazırlıklarını sürdürüyor. 1 Eylül tarihinden itibaren büyük ölçekli gırgır gemileri ile aynı zamanda palamut av sezonuna başlayacak olan küçük ölçekli balıkçılar, büyük balıkçı gemileriyle rekabet edememekten şikayetçi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Sinop Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Turhan Öztürk, 13 bin 500  kıyı balıkçısının Tarım ve Orman Bakanlığından konuyla ilgili müjdeli haber beklediğini belirtti.  

KÜÇÜK BALIKÇIMIZ REKABET EDEMİYOR
Vitrinhaber'e konuşan Turhan Öztürk, "1 Nisan - 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dâhil, her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığı yasaktır. Ancak 15 - 31 Ağustos tarihleri arasında çapari ile palamut avcılığı serbesttir. 1 Eylül tarihinden itibaren büyük ölçekli gırgır gemileri ile aynı zamanda palamut av sezonuna başlayan küçük ölçekli balıkçı gemileri gerek rekabet edememekten gerekse de balığın değerinin düşmesi sebebiyle, 15 ağustos-1 Eylül tarihleri arasında uzatma ve voli (alamana) ağlarıyla palamut avcılığı yapma talepleri bulunmaktadır. 

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BALIKÇIMIZA BİR ŞANS VERİLMELİ
Bu kapsamda, 15-31 Ağustos tarihleri arasında çapariyle birlikle uzatma ve alamana kullanan küçük ölçekli balıkçılara palamut avcılığının serbest bırakılmasını talep ediyoruz. 

PALAMUT YASAL BOYUTA ULAŞMIŞ DURUMDA
Palamut balığı pelajik balık tır bu yıl balık larvaları bolca tuttu Karadeniz komple balık doğudan batıya aynı zamanda balık görüldü yasal boyuta ulaştı.

2 yıldır pandemi ve afetlere maruz kalan balıkçımızın bu bol palamut balığından nasibini almasını istiyoruz, maliyetleri de hesaba katarak, özellikle akaryakıt giderleri balıkçımızın gözünü korkutuyor, bu 15 günlük süre an azından giderleri karşılamaya çok katkı sağlayacaktır.

Hiç almadı uzatma ağları ile 12 m altı geleneksel kıyı balıkçımız bu sezon bu balığı tutsun. Tarım ve Orman Bakanımızdan rica ediyoruz, bu yıl için verilecek en güçlü destek bu olacaktır. 13 bin 500 kıyı balıkçımız bu müjdeyi umutla bekliyor" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber