Merkezi İstanbul'da bulunan Sinop İli İlçeleri İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Gençlik Komisyonu tarafından başlatılan proje Durağanlı öğrencileri bu kış daha sıcak tutacak. Proje kapsamında 500 öğrencinin bu kışı üşümeden geçirmeleri için günlerdir özveriyle çalışan komisyon üyesi gençler, temin edilen ayakkabı ve atkıları nihayet yerine ulaştırdı.

İstanbul'dan önceki gece içerisinde yardım malzemelerinin bulunduğu ve Sultanbeyli Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle Sinop Durağan'a hareket eden Sinoplu gençler, sabah saatlerinde Durağan ilçesine ulaştı. Çerçiler Şehit Recep Geçer Yatılı Bölge Ortaokulu'na (YİBO) giden SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru ile Komisyon Başkanı Selçuk Çeliker ve SİYAD Gençlik Komisyonu üyelerinden oluşan 20 kişilik grup okulun yemekhanesinde öğrenciler ile birlikte kahvaltı yaptı.

ÇOCUKLARIN SEVİNCİ GÖZLERİNDEN OKUNDU
Daha sonra tüm sınıflarda eğitim gören öğrencilere, temin edilen kışlık ayakkabı ve atkılar teslim edildi. Bu sırada çocukların sevinçleri gözlerinden okundu. Malzemelerin dağıtımı sırasında Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçarslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Açıkgöz ile Okul Müdürü Ahmet Çavuş'da hazır bulundu.

Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçarslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Açıkgöz yaptıkların konuşmalarda SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru ile Komisyon Başkanı Selçuk Çeliker ve SİYAD Gençlik Komisyonu üyelerine teşekkür etti.

BURADA OLMAK BİZİM İÇİN ONUR
Çocukların gözlerindeki pırıltıyı görmenin kendileri için onur olduğunu belirten SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru, "Biz size bu imkanı bize sağladığınız ve genç kardeşlerimizin hediyelerini kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlere göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı SİYAD ailesi ve gençlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.


 
Editör: Vitrin Haber