CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, Gerze ilçesinde 4 ocuğa yapılan taciz olayıyla ilgili; "Ensar Vakfı’nın kardeş kuruluşu Sinop Gerze’de dört erkek çocuğa tecavüz ediyor. Avukatlığını bir AKP milletvekili yapıyor" sözlerine Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu'ndan tepki geldi. 

Dilberoğlu, yaptığı açıklamada, vakıflarının Türkiye'de milli ve manevi değerlere bağlı bir gençliğin yetişmesi için 37 yıldır onlarca proje yürüten bir vakıf olduğunu kaydetti. Türkiye'de 165 şubeleri bulunduğunu aktaran Dilberoğlu, binlerce öğrenciye burs vermiş, onları yurtlarında barındırmış, ülkesine, vatanına bağlı insanlar yetiştirmek amacıyla gayret sarf etmiş bir vakıf olduklarını dile getirdi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN SUÇLAMALARI GERÇEK DIŞI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karaman ve Sinop'ta ki olaya ilişkin yaptığı açıklamalarda vakıflarına yönelttiği suçlamaların hepsinin gerçek dışı olduğunu kaydeden Dilberoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"EN BÜYÜK İFTİRA"

"Sayın Kılıçdaroğlu, 'Sistematik tecavüzler gerçekleşiyor' gibi birtakım liste oluşturmuş kendince. Kamuoyunu maniple etmek adına tek tek saydı. 'Sinop'ta şu olmuş, Artvin'de bu olmuş, Marmaris'te bu olmuş' şeklinde. Bunların hepsine verilecek cevaplarımız var. Öncelikle şunu belirtmek isterim; bu iddialar gazetelerin üçüncü sayfasındaki dedikodudan başka bir şey ifade etmeyen gazete iddiaları. Kesinleşmiş, mahkemeyle ilgili sonuç alınmış değil ve söylediği şeylerle bir hakikat ifade etmiyor. Sinop'la ilgili olayın vakfımızla hiçbir alakası yok. Bildiğim kadarıyla Sinop'ta bu olayı ortaya çıkaran gazeteci bile bir açıklamada bulundu, 'Ben bir gazeteci olarak bu olayı ortaya çıkardım ama bu kişinin uzaktan yakından Ensar Vakfı'yla alakası yok' şeklinde. Ortaya çıkan her tecavüz olayının Ensar Vakfı'yla ilişkilendirilmesi en büyük iftiradır. Bu da çok büyük suçtur' şeklinde bir açıklaması oldu. Sayın Kılıçdaroğlu pervasızca bunları Ensar Vakfımızla ilişkilendirerek bir algı oluşturmaya çalışıyor. Bunun dışında Edirne'yle ilgili bir iddiası var. Edirne'de bir profesörümüzün çocuk pornosu indirdiğini ve bu kişinin Ensar Vakfıyla irtibatta olduğunu iddia ediyor. Gazetede bununla ilgili bir sürü haber yapıldı. Bu şahıs açıklamalarda bulundu. Böyle bir iddia, böyle bir soruşturma, böyle bir takip, böyle bir suç kesinlikle söz konusu değil. Buna yönelik bir ihbar var ve bu ihbar neticesinde emniyetin yaptığı inceleme ve savcılığın takipsizlik kararı var. Bu kişi bir profesör ve rektör adayı. Bunu yıpratmak için yapılmış adice bir iftira. Bu kişi de Ensar Vakfı'yla irtibatlandırılmaya çalışılıyor ki bu kesinlikle doğru değil."

 
Editör: Vitrin Haber