Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Sinop Şubesi tarafından, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle bir kınama açıklaması yapıldı. 

Sinop Uğur Mumcu Meydanında bir araya gelen sendika üyeleri attıkları sloganlarla teröre lanet yağdırdı. Ankara’da yaşana terör saldırısını kınayan gurup sorumluların hesap vermelerini istedi. 
Grup adına bir açıklama yapan KESK Sinop Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz; “Yaşanan olaylar karşısında korkmuyor, teslim olmuyor, sinmiyoruz. Burası bizim ülkemiz” dedi. 
Katliamlar ve ölümler ülkesi haline getirilen Türkiye’de toplum olarak bir kez daha derinden sarsıldık diye Gürbüz; “Ankara’da yapılan bombalı saldırı sonucu resmi açıklamalara göre 37 canımız yaşamını yitirdi, 125 insanımız yaralandı. Bu insanlık dışı katliamı şiddetle kınıyor, yaşamını yitiren insanlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, başta aile ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Maalesef doğup büyüdüğümüz, sahibi olduğumuz bu güzelim topraklar insanlarımız için güvenle yaşayabildikleri bir yer olmaktan çıkarıldı. Ülkemiz tüm uyarılarımıza rağmen Ortadoğu bataklığının içine çekilerek adeta Suriyelileştirildi. Önümüzde duran acı ve kanlı fotoğraf budur” diye konuştu.

Açıklamasında yaşanan olayların bir an evvel dinmesi temennisinde bulunan KESK Sinop Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, daha fazla acıya, gözyaşına, ölümlere tahammül kalmadığını belirtti. Gürbüz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Şimdi halk olarak yaşanan insanlık dışı vahşet ve katliamlar karşısında ayağa kalkma zamanıdır. Unutulmamalıdır ki ülkemizi acıya boğan bu karanlık odakların amacı; hepimizi korkuya boğup sindirmek ve teslim almaktır. Korkmuyor, teslim olmuyor, sinmiyoruz. Burası bizim ülkemiz.
Uygulanan yanlış ve hesapsız politikaların faturasını hiçbir sorumluluğu olmayan insanlarımız canlarıyla ödemektedir. Ülkeyi yönetenler yanlış ve hesapsız politikalarının hesabını vermek yerine; katliamları kınamak, yayın yasakları getirmek ve haberleşme kanallarını tıkamaktan başka bir şey yapmamaktadır. Şikayet değil sorumluluk makamı olduklarını unutturmaya çalışıyorlar. Sanki ülkeyi başkaları yönetmektedir. Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara, Sultan Ahmet, Ankara ve tekrar Ankara katliamlarında hep aynı nakarat tekrar edilmiştir.
Yurttaşlarının can güvenliğini sağlamak, yaşam hakkını güvence altına almak devlet olmanın temel esasıdır. Ülkemizin geldiği nokta ülkeyi yönetenlerin; devleti bu en temel işlevini yerine getiremez duruma getirdiği gerçeğidir. Hükümet yaşadığımız acıların, ölümlerin siyasal sorumlusudur. Hükümetin yöneldiği,  bumerang etkisi göstererek insanlarımızın yaşamına mal olan savaşçı politikalar iflas etmiştir.

Hükümeti, demokrasilerde saygın bir müessese olan istifa mekanizmasını çalıştırarak yaşananların siyasal sorumluluğunu almaya, yurtta ve bölgede barış için acil adımlar atmaya davet ediyoruz.
Bir kez daha yaşamını yitiren insanlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, başta aile ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz”
 
Editör: Vitrin Haber