Sinop Belediyesi Kent Konseyi genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan genel kurulda önceki dönem Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Betül Köse oy birliği ile konsey başkanı olarak seçildi.

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sinop Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Belediye Başkanı Baki Ergül, kurum temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Baki Ergül kent konseyi olgusunun düşünce olarak bir kentte olması gereken bir olgu olduğunu söyledi. Kent konseylerinin içinde her kesimden insanın mevcut olduğunu ifade eden Ergül; “Burada şöyle bir eleştiride bulunmak istiyorum. Açıkçası ben bir belediye başkanı olarak 5 senelik süre içerisinde kent konseyinden çok fazla istifade ettiğimi söyleyemeyeceğim. Tabi bunun nedeni nedir bunu da çok fazla bilemiyorum. Sadece kağıt üzerinde bir kent konseyimiz var. Elbette bir şeyler yapmaya çalışılıyordur ama bu grubun kente çok daha fazla katkı sağlaması gerekiyor diye düşünüyorum. İnşallah yeni seçimlerin ardında yeni bir kent konseyi oluşturulacak ve daha dinamik çalışmalarla, kente daha çok fayda sağlanacaktır. Elbette biz Sinop olarak küçük bir iliz. Ama biz bir takım olarak çalışırsak çok şeyin üstesinden geliriz, buna eminim. Bu anlamda yeni seçilecek arkadaşlarıma canı gönülden başarılar diliyorum ve 5 yıllık süre içerisinde daima onların yanında olacağımı ifade etmek istiyorum. Sinop hizmetlerin en iyisine en güzeline layıktır” dedi. 


Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Kaya Çelik, kent konseylerinin yapısından bahsetti. Bu konseylerin dünyada son 15-20 yıldır önem kazanmaya başlandığını ifade eden Çelik; “Temelde konseylerde sivil bir yapılanma amaçlanmıştır. Konseylerin içerisinde sınırlı sayıda kamu görevlileri mevcut. En önemli görevleri arasında ise kentlerin gelişimi için belediyeye ve merkez idareye önerilerde bulunmaktır. Sinop’ta 2009 yılında kuruldu ve faaliyete başladı. İnanıyorum ki konseyimizde kentimizin gelişimi adına önemli kararlar alınacaktır. Şimdiden tüm arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından divan teşekkülü oluşturulması gerçekleştirildi. Divan oluşumunun sonrasında ise gündem maddeleri doğrultusunda kent konseyi başkanı ve yürütme kurulları seçimine geçildi. Yapılan oylama ile tek aday Betül Köse Kent Konseyi Başkanlığına getirilirken, yürütme kuruluna yine belirlenen isimler oy birliği ile kabul edilerek seçimleri gerçekleştirildi. Program dilek ve temenniler ile son buldu. 

Editör: Vitrin Haber