Sinop Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Sedat Karayücel basın mensupları ile bir araya geldi. Krayücel; “Yenilikçi, çağdaş ve şehriyle bütünleşmiş bir üniversite için adaylığımı ilan ediyorum” dedi.

Sinop öğretmenevinde basın mensupları ile bir araya gelen Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sedat Karayücel, 7 Temmuz tarihinde yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde bir kez daha adaylığını duyurdu.  Yönetime gelmeleri halinde, yasaların verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, hesap verebilirlik önceliğini ilke edinerek akademik özerkliği kurumsal yapının tüm katmanlarına eşit olarak yayılmasını sağlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. Sedat Karayücel, bir yönetime talip olmanın, şahsi bir beklentinin ötesinde ekip ruhu ve zevki ile birlikte başarılabilecek ulvi bir iş olduğunu söyledi. Karayücel; Sinop Üniversitesi 2015-2019 eğitim-öğretim yılları arasını kapsayan Rektör Adaylığımı kamuoyuyla paylaşmak üzere bir araya geldik. Öncelikle bundan önceki dönemlerde üniversitemizi yönetmiş ve üniversitemizin kalkınmasına katkıda bulunmuş herkese teşekkür ediyorum. Ancak hepimizin malumu olduğu üzere; Sinop Üniversitesi, ülkemizin diğer üniversitelerine kıyasla pek çok açıdan geri durumdadır. Özellikle yeni kurulan üniversitelerle karşılaştırıldığında önemli oranda gelişmişlik farkı olduğu dikkati çekmektedir. Bu temel sorundan hareketle üniversitemizin, tüm çalışanları ve Sinop halkı ile mensubiyetinden gurur duyacağı değerleri olan, yenilikçi, çağdaş ve şehriyle bütünleşmiş bir üniversite olabilmesi için adaylığımı ilan ediyorum” dedi.
 
Uzun yıllardan bu yana Sinop Üniversitesi bünyesinde çeşitli görevlerde bulunduğunu ifade eden Rektör adayı Prof. Dr. Sedat Karayücel, geride kalan yılların kendisine yüklediği büyük sorumluluklar olduğunu ifade etti. Karayücel; “Yükseköğretim tahsilime başladığım Sinop Su Ürünleri Fakültesi’nde, Öğrenci Temsilciliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Dekanlık gibi akademik görevlerin yanı sıra şehrimizin sivil toplum örgütlerinde de çeşitli idari görevlerde bulundum. Diğer yandan ulusal ve uluslararası pek çok alanda ülkemizi temsil etme imkânım oldu. Bu münasebetle gerek üniversitemiz gerekse yaşadığımız şehrin kültürüyle hem hal olup içinde bulunduğum tüm kuruluşların bir parçası oldum.
Bir yönetime talip olmak, şahsi bir beklentinin ötesinde ekip ruhu ve zevki ile birlikte başarılabilecek ulvi bir iştir. Üniversitem ve şehrimizde kazandığım tecrübe ve başarma azmi, bana aynı zamanda ülkeme olan sorumluluğum kadar Sinop şehrine ve üniversitesine karşı da ağır bir sorumluluk yüklemiştir” diye konuştu.
 
2011 yılında gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinde mevcut rektör Prof. Dr. Recep Bircan’a karşı aday olan Karayücel, Sinop Üniversitesinin daha da ilerlere gidebilmesi için tasarladıkları projeleri hayata geçirebilmek adına yeniden rektörlüğe aday olduğunu belirtti. Karayücel;  “Geride kalan yılların üzerimize yüklediği sorumluluk ve başarma azminin gereğidir ki; 2011 yılında olduğu gibi 2015 yılında da Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldum. Geçen süre zarfında üniversitemizin yaşadığı sorunları, yönetime talip olan bir kişinin gözüyle yakında izleme fırsatıyla, mevcut sorunları içinde yaşayıp hisseden ve çözüm önerileri üreten bir öğretim üyesi pozisyonundayım. Geride bıraktığımız dönemde üniversitemizi daha ileriye götüreceğini düşündüğümüz fikir ve projelerimizin dikkate alınmaması nedeniyle sorumluluk almak mecburiyetindeyiz.

Yönetime geldiğimiz takdirde, yasaların verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, hesap verebilirlik önceliğini ilke edinerek akademik özerkliği kurumsal yapının tüm katmanlarına eşit olarak yayılmasını öngörmekteyiz.

Öncelikli hedeflerimiz arasında bütün personelimizin mutlu olmasını temin edecek her türlü destek ve olumlu çalışma ortamının sağlanması gelmektedir. Çalışanların performans değerlendirmesinin bilimsel ölçütler, adil ve eşitlikçi ilkeler olduğu ve tüm değerlendirmelerin sadakate göre değil liyakate göre yapıldığı bir ortam oluşturma idealindeyiz.
Tecrübeler ve birikimimiz, büyük bir takım olarak Sinop üniversitesinin gelişmesine katkı sağlayacak tüm bileşenleri bir araya getirip üniversitemizi şehirle bütünleştirip hak ettiği saygın konuma ulaştıracak yeterliktedir.

Bugüne kadar alışılmış bir şekilde dile getirilmiş vaatler dışında, söylediği her sözün arkasında durup beklenen gelişmiş bir üniversite olmak için üzerine düşen her görevi inanç ve özveriyle yapabileceğimize olan inancımız tamdır.

Ülkemizin insan ve maddi kaynakları, taşıdığımız sorumluluk ve planladığımız projelerin gerçekleştirilmesi için yeterlidir. Bu düşüncelerle vatan ve milletimize hayırlı, devletimizin öncelik ve beklentilerine cevap verebilecek bir yönetim biçimiyle tüm Sinop ve ülkemizin değerlerinden Sinop ve üniversite için hep birlikte faydalanıp, üniversite iç huzurunun en üst seviyede olduğu, insan ve bilim gelişiminin temel unsur olarak görüldüğü bir üniversite sözü veriyorum” dedi. 
Editör: Vitrin Haber