Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Cumhurbaşkanı tarafından 27 Haziran günü bir Japon gazetesine verdiği demeçte proje süreci ve sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sinop Nükleer Güç Santrali projesinin gündeme taşındığı ilk günden beri verdikleri mücadeleye dikkat çeken CHP’li Karadeniz;“Ülkemizin kalkınması ve enerji ihtiyacının karşılanması için yatırımların arttırılmasını her zaman gündemde tutarak destekledik. Bu ihtiyacın karşılanmasında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının gerekliliğinin altını çizdik. Yıllardır nükleer teknolojinin tehlikelerini, nükleer atıkların problemlerini, dünyada yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının maliyetlerinin düştüğü ve bunlara yönelmenin doğruluğunu ve ne kadar gerekli olduğunu uzun uzadıya anlattık. Vatandaşlarımızla omuz omuza bir mücadele başlattık. Mücadelemizin karşısında Hükümetin inadı bugün bin 10 hektarlık yaklaşık bin 415 futbol sahası büyüklüğünde Devlet Ormanının yani 650 bin ağacın katledilmesine sebep olsa da geldiğimiz noktada haklı mücadelemizin sonuçlarını aldığımıza inanıyorum” dedi.

NÜKLEERİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Ne Sinop ne de ülkenin hiçbir noktasında nükleer santralleri kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, bu alandaki mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Karadeniz; “Ocak ayında nükleer firmaların Türkiye’deki projelerinden çekildiğini Japon basınından öğrenmiştik ve bu kırılımının artık geri dönüşümsüz olduğunu değerlendirmiştik. Ancak ülkemizin geleceğini ilgilendiren böylesi önemli bir hususu hükümet yetkilileri ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı vatandaşımızla paylaşmamış oyunu sonuna kadar oynama, hatta galip gelebilme umudu ile hareket etmişlerdir. Her şeye rağmen bu gün haklı mücadelemizin sevincini yaşıyoruz. 

AK Parti hükümeti ve devamında seyreden partili Cumhurbaşkanlığı döneminde ülkemiz çöken yollar, tren yollarında ve maden ocaklarımızda yaşanan kazalar, Karadeniz’de doğaya olan müdahalelerin felaketlere dönüşmesi, denetim ihlaline dayalı pek çok yara almışken nükleer gibi bir bombayı ülkemize getirme sevdasını kabul etmemiz mümkün değildi ve istediğimiz gibi oldu. 

Doğa ve vatan sevgisi ile geleceğimizi inşa etmenin önemi ile mücadele eden başta Sinop halkı olmak üzere, Nükleer Karşıtı Platform’un değerli üyeleri ve ülkemizin dört bir yanından destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mücadelemiz sonunda cennet Sinop’umuzda mutlu hayat bizde, çöpe giden nükleer santral projesi onlarda kalmıştır. Akkuyu ve İğneada’nın nükleer belasından kurtulması için de mücadelemiz, desteğimiz devam edecektir” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber