Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, Boyabat ilçesinde yol kontrolü sırasında durdurulan alkollü bir şahıs tarafından Jandarma trafik ekiplerine yönelik yapılan hakaretlerle ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Sosyal medyada gündem olan o görüntülerde, yol kontrolü yapan jandarma trafik ekiplerince durdurulan aracın sürücüsü, kendisini MHP Veizrköprü İlçe Başkanının yeğeni olarak tanıttığı ekiplere tehdit ve hakaretlerde bulunmuştu. 

MHP’nin Vezirköprü ilçe başkanı Dursun Gülünay, görüntülerin sosyal medya yayılması üzerine bir açıklama yaparak, şahısla bir akrabalığının olmadığını söylemiş, görevini icra eden Boyabat Jandarma trafik ekiplerine edep dışı bir üslupla tepki gösteren ve kendisini MHP Vezirköprü İlçe Başkanının yeğeni olarak tanıtan şahsın, ne MHP ile ne de ilçe teşkilatıyla herhangi bir bağlantısı ve ilişiğinin olmadığını belirtmişti. 

Kamuoyunda büyük tepki gören olay sonrasında Jandarma Genel Komutanlığı internet sayfasında bir açıklama yapıldı. Açıklamada, bahse konu olay ve şahısla ilgili gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Sosyal medya ortamında, Jandarma Trafik timince durdurulan ve cezai işlem uygulanan bir araç sürücüsünün jandarma personeline yönelik olarak tehdit, hakaret ve küfür içerikli ifadelerinin bulunduğu görüntüler yer almıştır.

Söz konusu olay, 3 Ocak 2020 tarihinde, Sinop ili Boyabat ilçesinde, rutin trafik kontrolü esnasında meydana gelmiştir.

Görüntülerde yer alan şahsa, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereği, sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, görüşü engelleyecek aksesuarı olan araç kullanmak suçlarından, 3 bin 989 TL, araç sahibine ise zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak, sürücü belgesi iptal edilen kişiye aracını kullandırmak suçlarından 2 bin 605 TL idari para cezası olmak üzere toplam 6 bin 594 TL trafik cezası kesilmiştir.

Şahsın, görevini yapan Jandarma personeline hakaret ve tehdit etmesi üzerine durum derhal Cumhuriyet Savcısına bildirilmiş ve Cumhuriyet Savcısının talimatıyla  delillendirmek maksadıyla, şahsın davranışları kaydedilmiştir. Olayı müteakip şahıs hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak ve görevli memura tehdit, küfür ve hakaret suçlarından derhal adli soruşturma başlatılmıştır.
Bahsi geçen şahsın, en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki mevzuat çerçevesinde gerekli tüm yasal işlemler yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 
 

Editör: Vitrin Haber