Sinop Meydan Projesi, Valilik karşısındaki eski dispanser binasının yıkım çalışmaları ile start aldı. Binaya ilk kepçe darbesi Sinop protokolünün katılımıyla 24 Nisan Cumartesi günü dualarla vuruldu. Aralıksız süren çalışmalar bir gün sonra tamamlandı. Pazar günü itibariyle eski binadan ve yıkım kalıntılarından eser kalmadı. İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen yıkım ardından ortaya çıkan yeni alanla kent adeta nefes aldı. 

40 YILLIK HAYALDİ
Sinop'un 40 yıllık hayali olan Sinop Meydan Projesi’nde ilk somut adım, eski dispanser binasının İl Özel İdaresi ekiplerince yıkımıyla atılmış oldu. Binanın yıkımının ardından müteahhit firmaya yer teslimi yapılacak ve projeden etkilenecek esnaflar için tarihi dokuya uygun tek katlı dükkanlardan oluşan yeni bir esnaf çarşısı inşa edilecek. Projenin devamı için ise sonbahar işaret ediliyor. Sinop’un turizm sezonunun olumsuz etkilenmemesi için surların önünde olacak yıkımlar bir süre bekletilecek. Ardından o binalarda yıkılarak tarihi ve doğal güzellikler ortaya çıkartılacak.

SİNOP KENT MEYDANI PROJESİ
Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi içinde çocuk oyun alanları, gezinti yolları, müze meydanı, kent çarşı meydanı gibi sosyal donatılar yer alacak. Projede ayrıca 99 ağaç, 18 bin çalı ve 9 bin metrekarelik yeşil alan da bulunacak.

Editör: Vitrin Haber