İçişleri Bakanı Süleyman Soylu helikopterle havadan yaptığı incelemenin ardından Ayancık ilçesinde Vali Erol Karaömeroğlu tarafından karşılandı.  Daha sonra selin en fazla vurduğu Babaçay köyüne geçen Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu köyde yürütülen arama, kurtarma ve yardım çalışmaları hakkında Vali Karaömeroğlu'ndan bilgi aldı.

İncelemelerin ardından vatandaşlarla bir araya gelen Soylu ve Karaismailoğlu, sorun ve talepleri dinledi.

Soylu, burada vatandaşlara bölgedeki yaraların mümkün olan en kısa sürede sarılacağını belirtti.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve devletin tüm imkanlarıyla bölgede yer aldığını vurgulayan Soylu, birlik ve beraberlik içinde çalışarak, giden canlar için bir şeyler yapılamasa da maddi zararın en kısa sürede telafi edileceğini kaydetti. Bakan Soylu burada selzedelerle yaptığı konuşmada, “Gidenleri geri getiremeyiz. Ama el birliğiyle bunları aşabilme kabiliyetine sahip olacağız inşallah. Sonuna kadar yanınızdayız. Arkadaşlar bir hasar ve zarar tanzimi yapıyorlar. Evlere, arabalara, hepsine yardımcı olacağız. Gücümüz yettiğince el birliği yapacağız. Burasının yerleşimi nasıl olacak hep beraber olacak mı olmayacak mı, başka bir şey mi olacak bunları hep beraber oturup konuşacağız” diye konuştu.

Soylu daha sonra köyde karşılaştığı yavru kediyi sevdi. Soylu, kucağına aldığı kediye "Bak başımıza neler geldi gördün mü?" diye seslendi.

Bakanlar Soylu ve Karaismailoğlu'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir de katıldı.

Editör: Vitrin Haber