Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) adli ve idari yargı kararnamelerini açıkladı. Buna göre Sinop’tan 6 hakim ve savcının görev yeri değişirken çeşitli illerden 8 hakim ve savcı Sinop’a görevlendirildi.

HSK Birinci Dairesi, Adli ve İdari Yargı 2018 Yılı Ana Kararnamelerini tamamladı, beklenen HSK kararnamesi yayınlandı.

Adli yargıda 3 bin 19, idari yargıda ise 301 hakim ve savcının görev yerinin değiştirilmesini içeren kararnameler kurulun internet sitesinde yayımlandı. Buna göre Sinop’tan 6 hakim ve savcı başka illere görevlendirilirken değişik illerden 8 hakim ve savcı ise Sinop’a görevlendirildi. Sinop’tan değişik illere görevlendirilen ve değişik illerden Sinop’a görevlendirilen hakim ve savcılar şu isimlerden oluştu.

Sinop Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Kol Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği’ne, Sinop Hakimi Fatma Maden Öz İstanbul Hakimliği’ne, Sinop Hakimi Halim Aslan Sivas Hakimliği’ne, Sinop Cumhuriyet Savcısı Tuğçe Çeri Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na, Sinop Cumhuriyet Savcısı Mithat Öz İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na, Sinop Cumhuriyet Savcısı Dilvin Atasay Aslan İskenderun Cumhuriyet Savcılığı’na atanırken Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Faruk Kıl Sinop Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, Şırnak Hakimi İlham Yıldız Kıl Sinop Hakimliğine, Mesudiye Hakimi Gülay Mete Durukalp Sinop Hakimliğine, Şanlıurfa Hakimi Gazanfer Bozdağ Sinop Hakimliğine, Tortum Cumhuriyet Savcısı Emrullah Deligöz Sinop Cumhuriyet Savcılığına, Kiğı Hakimi Kübra Acar Sinop Hakimliğine, Nurdağı Cumhuriyet Savcısı Burak Balcı Sinop Cumhuriyet Savcılığına, Hozat Cumhuriyet Savcısı Enes İslam Karaismailoğlu Sinop Cumhuriyet Savcılığına atandı.





 
Editör: Vitrin Haber