İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, yaptığı açıklamada, tam otomasyona geçilmesi ile birlikte hastaların acil servisi ve polikliniklerde muayeneden sonra ellerinde herhangi bir evrak olmaksızın doğrudan radyolojik görüntüleme bölümüne gidip ayrıca bir kayıt sırası beklemeden mevcut sıra takip ekranından isimlerini takip edeceklerini söyledi. 
Mevcut cihazda ısınma sorunu nedeniyle aralıksız çekim yapılamazken, yeni radyoloji cihazının 24 saat aralıksız ve sorunsuz olarak çalışabildiğini ifade eden Açıkgöz, şöyle devam etti: ''Mevcut cihaz batın, karaciğer görüntülemelerini yapamadığından il dışına sevkler yapılmaktaydı, yeni cihaz tüm vücut görüntülemelerini yapabildiğinden artık MR görüntüleme için il dışına sevk gerekmeyecek. MR görüntüleme işlemi ise mevcut cihaz ile her bir hasta için 40 dakika sürmekteydi. 40 dakika süren bir çekim hastalar için yorucu olmakta ve randevu sıklığını azaltmakta idi. Yeni cihaz ile herhangi bir görüntüleme süresi 5 kat azalarak 8 dakikaya inmiş olacaktır.'' 
     
Açıkgöz, daha önce iki buçuk ay sonraya gün verilirken yeni alınan ultrason cihazı ile, yapılan iş akışı ve düzenleme sonucu en geç 20 gün sonraya gün verilebildiğini kaydetti. 
     
Yeni ultrason cihazının faaliyete geçmesi ile beraber daha önceden randevu verilen hastaların muayenesinin de bitirildiğine işaret eden Açıkgöz, ultrason için ileri tarihlerde randevu verilmesinin de kalkacağını vurguladı.

Anadolu Ajansı


 
Editör: Vitrin Haber