Mahkemece iptal edilen imar planı ile ilgili uygulamaya gitmediği gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde Sinop Belediyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz ile Şehir Plancısı Oya Asak, bu kez de Melia Kasım Oteli ve çevresi için şikayetçi oldu. 

Oğuz ve Asak, Sinop Adliyesine giderek eski otel ve çevresiyle ilgili; "1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı olmamasına rağmen ruhsatsız kaçak olarak yapılan ve işletmeye açılan dükkanlara görevi kötüye kullanarak göz yummak ve izin vermek" suçlamasıyla Sinop Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. 

BUNUN DURDURULMASINI İSTİYORUZ
Adliye binası önünde basın mensuplarına açıklama yapan Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz: "Bir dönem önce yapılan ve kamu yararı yerine, bir kaç kişinin menfaatini düşünen imar planı Samsun 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Bütün Sinop şu anda plansız durumda ve Melia Kasım Otelinin yeri de plansız durumda. Yani Melia Kasım Otelinin bulunduğu alan şu anda aynen şehir gibi plansız halde. Bu durumda olmasına rağmen bugünkü belediye başkanımız oraya kaçak ve ruhsatsız olarak dükkanlara yer verdi ve bu dükkanlar işletiliyor. Orada dükkana yer veremezsiniz, işletmeye açamazsınız. Bunun durdurulmasını istiyoruz. Bu nedenle belediye ve diğer yetkililer hakkında bugün suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz ve Şehir Plancısı Oya Asak yapılan açıklama ardından savcılığa giderek Sinop Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.
 

Editör: Vitrin Haber