Sinop'ta her yaz döneminde RİP akıntısı nedeniyle sıklıkla boğulma vakalarının yaşandığı Kuzey sahilleri için bu hafta sonu "Risk uyarısı" yapıldı. 

Yetkililer hafta sonu Kuzey sahillerinde denize girecek vatandaşların cankurtaran kulelerindeki bayraklara dikkat etmelerini, kırmızı renkteki bayrağı gördüklerinde kesinlikle denize girmemelerini istiyor. 

TÜM SİNOPLULAR VE YABANCI KONUKLAR DİKKATLİ OLUN!
Sinop İtfaiye Müdürü Ayhan Özbek yaptığı açıklamada, tüm Sinopluları ve Sinop’ta bulunan konukları Kuzey sahillerinde dikkatli olmaya davet etti.

Özbek açıklamasında: "Meteorolojik tahminlere göre Pazar günü Sinop’ta rüzgarın Batı ve Kuzey yönünden sık aralıklarla kuvvetli şekilde etkili olacağı tahmin edilmekte ve Rüzgarın 43 kilometreye kadar ulaşabileceği öngörülmektedir. Hafta sonu beklenen rüzgarın şiddeti RİP akıntısının şiddetini de artırabilecektir. Pazar günü kuzey sahillerimizde Kumkapı, Akliman ve İnceburun mevkisinde rüzgarın denizi kabartması ve RİP akıntısı oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızın İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı cankurtaran ekiplerinin uyarılarına dikkat etmeleri hayati önlem taşımaktadır" dedi.

Kuzey sahillerinde RİP akıntısının birçok Sinoplu tarafından bilindiğini, ancak yabancı konukların bir çoğunun bu durumdan habersiz olduğunu kaydeden Ayhan Özbek, hafta sonu Kuzey sahillerinde işletmelerin başta festival ve konserler olmak üzere çeşitli etkinliklerinin olduğunu da hatırlattı. 

GÖZLERİNİZ CANKURTARAN KULELERİNDE OLSUN
Özbek; "Bu da gösteriyor ki, bölgede bir yoğunluk yaşanması kuvvetle muhtemel. Uyarılarımızın dikkate alınması can güvenliği bakımından son derece önemlidir. Cankurtaran hizmetlerimiz saat 10.00 – 18.00 arasında verilmektedir. Kulelerimizdeki bayrak rengine de çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Kırmızı bayrak görüldüğünde kesinlikle denize girilmemesi gerekmektedir. Öte yandan RİP akıntısı hakkında bilgi sahibi olan Sinoplu vatandaşlarımızın yabancı konuklarımızı bu konuda mutlaka uyarmaları da son derece önem arz etmektedir" dedi.
 

Editör: Vitrin Haber