Sinop Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen genel kurul açılış, divan teşekkülü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunup ibra edilmesi ardından Başkan Gürsel Öz’ün hazırladığı tek liste ile seçime gidildi. Yapılan açık oylamada oy çokluğuyla Gürsel Öz yeniden kooperatif başkanı oldu.

Gürsel Öz başkanlığında oluşan yeni yönetim şu isimlerden oluşuyor: YÖNETİM KURULU ASIL: Cemal Gürsel Öz, Mehmet Bal, Ali Konukçu, Yılmaz Sönmez ve Salih Aykut Özçelik. YÖNETİM KURULU YEDEK: Mustafa Sezer, Yaşar Özdemir, Tuncay Erden, Ramazan Balcı ve Erdem Keskin. DENETLEME KURULU ASIL: Murat Demirtaş ve Gökhan Gelçetin. DENETLEME KURULU YEDEK: Bahri Çeliker ve Selçuk Üstal. 

'10 yıl boyunca hiç bir üyemizin senedi protesto olmadı'
Genel Kurul’da yeniden güven tazeleyerek, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’na seçilen C. Gürsel Öz toplantıda özetle şunları söyledi: “Sinop’un Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak, bu Genel Kurula katılan tüm değerli üyelerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Sizlerle uzun bir zaman birlikteliğimiz oldu. Ayrıca; sayın Divan Başkanımız Samsun’daki Bölge ile olan çalışmalarımızı da anlattı. Biz, Sinop Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Yönetimi olarak başarılı bir şekilde çalışıp, Kooperatifimizi Türkiye’deki en başarılı kooperatifler düzeyine taşıdık. Bunun en güzel örneğini de Koopratif kredilerinin yükselmesinde, sekiz trilyona varan kredi dağıtımında, üyelerimizin mağduriyetlerinin giderilmesinde görebilirsiniz. Bugüne kadar 10 yıllık görevimiz süresince hiçbir esnafımızın senetini protesto ettirmedik ve hiçbir esnafımızı da icralık yaptırmadık, bunun sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü; biz bu Kooperatif’te sizlerin adına varız ve sizlerin adına hizmet ediyoruz. Eğer; bir ceza olursa hep beraber çekeriz ve bir ödül de varsa, onu da hep beraber alırız ve mutluluğunu yaşarız. Ben, bu ödülü hepinizin hak ettiğini düşünüyorum. Bu arada, Bölgemizdeki bütün kooperatif başkanı olan arkadaşlarımıza da, bu Genel Kurul’da bizleri yalnız bırakmayıp teşrif ederek onurlandırdıkları için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve hepinize saygılar sunuyorum” 

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin daha önce yedi olan Yönetim Kurulu üye sayısının yasa gereği beşe düşürülmesi nedeniyle, önceki yönetimde olan ve bu yönetimde yer almayan iki üyesi Mustafa Demirkol ve Yücel Uğur’a, Genel Kurul sonunda birer plaket verildi. Plaket töreninde ise Kooperatif Başkanı C. Gürsel Öz’ün duygulanıp gözleri dolarak konuşmasını yarıda kestiği gözlendi.   

Hikmet Kurada 
Editör: Vitrin Haber