Gerze'de yapılan bir haberden dolayı gazeteyi protesto etmek amacıyla toplanan grubun bazı üyeleri ile, eylemi izleyen bazı vatandaşlar arasında tartışma çıktı. 

Edinilen bilgiye göre; Ankara'da meydana gelen patlama nedeniyle geçtiğimiz gün yürüyüş yapan bazı sendikaların üyelerinin eylem sırasında açtıkları ve gök kuşağı renklerini andıran şemsiye Gerzeninsesi adlı gazetede haber oldu. 

Haberde, yürüyüşte neden Türk bayrağının olmadığı ve şemsiyenin bir anlamının olup olmadığı soruldu. 

Bunun üzerine aynı grup bu gün söz konusu gazetenin önünde protesto eylemi yaptı. Eylemde grup habere konu olan şemsiyelerden açtı. Bu sırada grupla, başka bir grup arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine devreye polis girdi. Olay büyümeden sona erdi. Eylemciler basın açıklaması ardından dağıldı. 

Gerzeninsesi Haber Koordinatörü Fatih Uysal, grubun en tabi hakkı olan protesto hakkını kullandığını belirterek, basının özgür şekilde düşüncelerini ifade edebilmesini en fazla savunan grupların, yapılan haberlere bu denli tepki göstermelerinin ise oldukça şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Ankara'da yaşanan hain terör eylemi ardından tüm yurttaşların aynı acıyı içinde hissettiğini belirten Uysal aynı çevrelerin, 'özgür basın susturulamaz' sloganını hatırlattı. 


 
Editör: Vitrin Haber