Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevine, sürpriz bir atamayla Memur-Sen'e bağlı Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Şahin Değirmen getirildi.  

Bakanlık tarafından flaş atamayla Sinop İl Müdürlüğü görevine getirilen Şahin Değirmen Cuma günü Sinop'taki görevine başlarken, yaklaşık 1,5 yıldır il müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Mehmet Asak ise, müdürlük bünyesindeki asli görevine geri döndü. 

ŞAHİN DEĞİRMEN KİMDİR?
1972 Muş doğumlu olan Şahin Değirmen, ilk ve ortaokulu Muş’un Hasköy ilçesinde okudu. Değirmen; lise öğrenimi Van Ziraat Meslek Lisesinde tamamladı. 1992 yılında Ziraat Teknisyeni olarak Kahramanmaraş’a atanan Şahin Değirmen, Muş Tarım İl Müdürlüğü Proje ve İstatistik Şubesi ve Muş Hasköy Tarım İlçe Müdürlüğünde görev yaptı.

Şahin Değirmen sırasıyla; 1998 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Ziraat Mühendisi unvanı ile mezun oldu. Aynı yıl Hasköy Tarım İlçe Müdürlüğü görevine vekalet etmeye başladı. 1999 yılında öncülüğünde kurulan Hasköy İlçesi Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Derneği Kurucu Başkanlığı görevini 2003 yılında Dernekler Kanununda yapılan değişikliklere kadar sürdürdü.

2004 yılında Bursa Yenişehir Tarım İlçe Müdürlüğü ve Bursa Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesinde görev yaptı. 2007 ve 2010 yıllarında yapılan olağan kongrelerde iki kez 10 Nolu Bursa Şube Başkanlığı'na seçilen Değirmen, 2011 yılı Ocak ayında yapılan TOÇ BİR-SEN 4. Olağan Genel Kurulunda Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek Genel Başkan Yardımcılığı (Basın ve İletişim) görevine seçildi. Değirmen, 17-18 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulunda da Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine yeniden seçildi. Geçtiğimiz hafta Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevine getirilen Şahin Değirmen, evli ve dört çocuk babası. 
Editör: Vitrin Haber