BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin iki günlük Sinop programı kapsamında ilk durağı Türkeli ilçesi oldu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin Pazartesi günü gerçekleşirilecek il kongresi için Sinop'a geldi. Kongreden bir gün önce uçakla Sinop'a gelen Genel Başkan Destici, beraberindeki Teşkilat Başkan Yardımcısı ve MYYK üyesi Tahir Şahin ve partililer ile birlikte Türkeli ilçesine geçti. 

Köprübaşı mevkiinde İlçe Başkanı Adem Ünal, partililer ile CHP ve MHP İlçe Başkanları tarafından çiçeklerle karşılanan Genel Başkan Destici, partisinin ilçe başkanlığı açılışına katıldı. Açılışta, kurban kesilerek, dua yapılmasının ardından BBP Türkeli İlçe Başkanı Adem Ünal bir konuşma yaptı. Ünal, ilçe teşkilatının açılışına teşrif eden Genel Başkan Mustafa Destici ve partililere teşekkür etti. İl Başkanı Tahir Şahin'in yaptığı  konuşma ardından Türkelili vatandaşlara hitap eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sinop-Türkeli arasındaki sahil yolunda uzun süren çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi. Destici: "Büyük Birlik Partisi olarak, vatandaşımızın devlete eli olmaya devam edeceğiz ancak bu süreçte bizim gördüğümüz alt yapı hizmetleri bekleyebilir, kanal bekleyebilir ancak beklenmemesi gereken aciliyet gerektirenler ayrı, Sinop-Türkeli arası sahil yolunun uzun süren çalışmaların nihayete erdirilmesi tamamlanması lazım. Bu yol bitmesi lazım, Allah izin verirse bunun da takipçisi olacağım inşallah" diye konuştu.

Genel Başkan Destici, 2009 yılı Mart ayı yerel seçimlerinde Türkeli ilçesine ziyaret planlandığını fakat merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatı nedeniyle ziyaret edemediklerini hatırlatarak, bundan sonda daha sık aralıklarla Türkeli’ye ziyaret etmek istediğini dile getirdi. 

Yapılan konuşmalar ardından Genel Başkan Destici tarafından BBP İlçe Başkanlığının açılış kurdelesini kesti. Burada partililerle bir araya gelen Genel Başkan Destici onlarla sohbet etti. İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında İlçe Başkanı Adem Ünal, Genel Başkan Destici’ye tablo hediye etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici esnaf ziyaretlerinde bulunması ardından Türkeli Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek muhtarların bir araya geldi ve ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.  

Editör: Vitrin Haber