Belediye Başkanı Baki Ergül, düzenlediği basın toplantısı ile son günlerde belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi.

Makam odasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Ergül, yapılan çalışmalarla Sinop'un adeta bir şantiye kentine döndüğünü söyledi. Yeni içme suyu hattı dolayısıyla kent merkezinde bozulan yolların sıcak asfaltla yenilendiğini hatırlatan Baki Ergül şunları söyledi; "Son zamanlarda hepinizin bildiği gibi Sinop adeta şantiye şeklinde. Çok yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Özellikle bu ruhani, mübarek ayda insanlarımızın tozsuz topraksız, daha güzel yollarda evlerine gidip gelmeleri için asfalt çalışması başlattık.

Biliyorsunuz Sinop İçme Suyu Projemiz hızla devam ediyor. İçme suyunu yazın Sinop'tan dışarı çıkartalım ki, yaz döneminde Sinoplular rahat etsin düşüncesinden hareketle şükürler olsun Sinop'tan dışarı çıkarttık.  Ada da ve Gelincik mahallesinde ki yeni depo inşaatımız ve Erfelek civarında ki çalışmalar devam ediyor. Tabi içme suyu çalışmalarını yaparken kent merkezinde ki bir çok yolumuza zarar verdik. Sinoplular kusura bakmasınlar. Bazen toz toprak içerisinde kaldılar. Yağmurlu dönemlerde belediye olarak sıkıntılarını bizde çektik. Şu anda dediğim gibi bu çalışmaları şehrin dışına taşıdık ve bozulan yolları da asfalt olarak başladık.  
Asfaltın bir bölümü şöyleydi; Mezarlık Camisinin olduğu yerden Batur Caddesi istikametinden Kaleyazısı Camisi'nin önüne kadar ki olan bölümü içme suyu müteahhidine yaptırdık. Sağ olsun bizi kırmadı. Onun görevi sadece yama yapmaktı. Ama bizim yollarımız dar olduğu için yolun büyük bölümüne zarar verildi. Rica ettik. Bizi kırmadı ve bahsettiğim güzergahta ki asfaltı içme suyu müteahhidi yaptı. 

1 MİLYON TL KREDİ KULLANDIK
İçme suyunun zarar vermiş olduğu diğer bölümlerde de, benim nasıl olsa asfalt programımın vardı. Onları da Sinop Belediyesi olarak biz yaptık. Tabi bu pahalı bir asfalt. Bunun için biz diğer konularda olduğu gibi İller Bankası'ndan 1 milyon TL'lik bir kredi talebimiz oldu. Kredi talebimizi uygun gördüler. Krediyi aldık. Sinop Belediyesi olarak ihale yaptık. İhaleyi burada şantiyesi olan Çelikler Firması aldı. İhaleye başka giren olmadı. Çelikler'in Sinop'ta olması gerçekten büyük bir şans. Çelikler İnşaat Sinop'ta olmasa, bu işi ihaleye çıkartsak çok fazla girecek kimse düşünemiyorum. Bizim için bir şanstı bizde bu şansı iyi değerlendirdik. Ardından asfalt çalışmalarına başladık. Asfalt çalışmaları, yani sıcak asfalt benim ilk göreve geldiğimde Sinop için bir ilkti. Onu dostluğa izafeten yaptırmıştık. Sağ olsunlar o tarihlerde Boyabat yolunu yapan Doğuş firması 3.5 kilometrelik bir sıcak asfalt yaptırmıştık.

Bu süreçte de kredimizi aldık, ihalemizi yaptık ve işe başladık. Şu anda asfalt çalışmalarımızın finişerli olan bölümünü tamamlamak üzereyiz. Çalışmalarımız kapsamında İfa'nın önünden benzinliklerin arkası değimiz yerden orta benzinliğe kadar sıcak asfaltla geldi. Yani Kumkapı yolu tertemiz bir hale geldi. 

Ardından Fatih İlköğretim Okulu'nun da üzerinde bulunduğu Ahmet Muhip Dranaz Caddesi'ni de kavşakta dahil olmak üzere Emniyet Müdürlüğü'nün önüne kadar getirdik. Çok güzel bir sıcak asfalt oldu. Oradan doğru, yine boru güzergahımız olan Emniyet Müdürlüğü sosyal tesisleri mevkisine başladık. Onu da tamamladık. Yine Sinop'un can damarı, ya da göz bebeği olan Vilayetimizin önünden doru inen Atatürk Caddesi'ni sıcak asfalt yaptık. Meydana dokunmadık. Otel kenarı ile kütüphane arasında ki bölümde sıcak asfalt tamamlandı. Dün itibariyle Yüksek Kaldırım Sokak değimiz Aslan Torunbey Konağı'nın önünden Halk Eğitim Merkezi'ne kadar olan bölümde sıcak asfalt çalışmamızı tamamladık. Yine Sinop'un en eski caddelerinden Tuzcular Caddesi'nin tamamını asfaltladık. Biz tabi bu planlamaları metrekare metrekare yaptık. 

Şimdi bundan sonra yapacağımız çalışmalar finişerli olmayacak. Greyder ve silindirle yapacağız. Çünkü rampalı yerlerde finişerin çok uygun olduğu söylenemez. Bundan sonraki yapacağımız yerleri paylaşmak istiyorum. Ticaret Lisesi'nin önünden başlayan mezarlığa doğru giden oradan yukarı ve 88 Kooperatifi'ne çıkan yolu yapacağız. Seyyit Bilal'in üzerinde ki boru güzergahının üzerinde olan yerleşim birimlerinin olduğu güzergahı yapacağız. 

KIŞ GİRMEDEN YOLLAR TAMAM
Bu arada minibüslerin güzergahında olan Korucu Sokak'tan doğru girip, okul istikametinde ki yolu yapacağız. Mehmet sarabil Caddesi'nden çıkınca mezarlığa dönün kötü bir yol var. Oranın da asfaltını yapacağız. Bizim salon çevresi dediğimiz bölümdeki YEDAŞ'ın çalışmaları nedeniyle bozulan yolları da yaparak sıcak asfalt bölümünü  tamamlamış olacağız. Bundan sonra bizim bir ay gibi bir süre sonra yapacağımız bir ihale var. Artık kaplama çalışmaları yapacağız. O ihalemiz şu anda  ilanda. Bunu da özellikle hem Gelincik, hem Ada mahallesinin daha çok eğimli olan yollarında bunu yapacağız. Yani özetle kış girmeden Sinop'un yollarının büyük bölümünde asfalt çalışmalarımızı yaparak Sinopluların emrine sunmuş olacağız. 

DEDİKODULARA ALDIRIŞ ETMİYORUM
Zaman zaman bende kendi kendime şaşırıyorum. Bu kadar işleri nasıl yapıyoruz diye düşünüyorum. Demek ki Allah yardım ediyor. Bazı dedikodular duyuyorum. Ama üzülmüyorum. Bazıları bu asfaltı yok karayolları yapıyor, yok müteahhit yapıyor diyorlar. Ya arkadaş herhalde finişerin üzerine çıkıp da ben kullanacak halim yok. Tabi ki bunu bir müteahhit yapacak. İhalesi belediye tarafından yapılmış olan bir yol var ortada. Bunun parasını belediye ödeyecek. Tabi ki karayollarımızın, Ulaştırma Bakanlığımızın bize destekleri var. Onlara teşekkür ediyoruz. Mesela havaalanı yolu benim iki yıl önce sayın bakanla görüştüğümde sağ olsun programa aldığı bir yol. Bu yol bayrama kadar büfelerin olduğu alana kadar olan kavşağı bitireceklerini söylediler. Bu kentin adına çok sevindirici bir olay. Yani bundan mutluluk  duydum. Projesini ben yaptım ama karayolları yapsın. Bundan sevinç duyarım. Yeter ki memleketimize birileri bir çivi çaksın. 

Asfalt yaptığımız bazı noktalarda kaldırım yükseklikleri az kaldı. Özellikle Aşıklar Caddesi gibi kaldırım yükseklikleri az kalan bölgeler için 300 bin TL'lik bir ihale yapıyoruz. Onunda parası ve malzemeleri hazır. 30 senelik yamalı bohçaya dönmüş kaldırımları yenileyeceğiz.  Gücümü önce Allah'tan sonra dostlardan alıyorum. İletişimim iyi. Sinop için istediğimizde Allah'a şükür alıyoruz"

Belediye Başkanı Baki Ergül toplantı ardından basın mensuplarıyla birlikte asfalt çalışmalarının yaptığı güzergahları gezdi. 

Editör: Vitrin Haber