Samsun İlkadım Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören engelli çocuklar ile aileleri, bu yıl 25. si düzenlenen Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivaline katıldı. Aslen kendisi de Ayancıklı olan Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal tarafından organize edilen program oldukça dolu ve renkli geçti.  

Başkan Kesimal'e plaket
3 refakatçi eğitimci ve 20'si engelli öğrenci olmak üzere toplam 30 kişiden oluşan grup ilçenin doğal güzellikleri gezip görme imkanı buldu. Akşam saatlerinde başlayan Ayancık Festivaline katılan engelli öğrenciler, burada sahne alan sanatçıları coşkuyla dinledi. Festivalde sanatçıların ve vatandaşların da dikkatini çeken sevimli öğrenciler, festivalin onur konuğu oldular. Ayancık Belediye Başkanı Aslan Özdemir, Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal'i sahneye çağırarak, özverili ve örnek faaliyetlerinden dolayı kendisine plaket takdim etti. Öğrencilere Ayancık Öğretmenevinde yemek ikramı yapıldı.  
Festivalde oldukça renkli anlar yaşayan öğrenciler, gece de Farabi Kız Yurdunda konakladı. 

Onlar bizim her şeyimiz
Farklı etkinliklerle engellileri eğitmenin yanında, bulundukları ortamın dışına çıkartarak onları rahatlatmak, ayrıca engelliler ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Başkan Kesimal, "30 kişilik grubumuzla Ayancık ilçemize geldik ve müthiş güzel zaman geçirdik. Öğrencilerimiz burada olmaktan çok mutlu oldular. Dernek olarak öğrencilerimizle sık sık bir araya geliyoruz ve onların sosyal yaşamlarını, sağlık durumlarını takip ediyoruz. Aynı zamanda bilgisayar dersi de vererek, kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunuyoruz. Öğrenciler derneğimiz sayesinde hayatlarının değiştiğini söylüyorlar, bu bizim için çok büyük bir mutluluk ve gurur. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Onlar bizim her şeyimiz" dedi.
Editör: Vitrin Haber