Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) ve Küçükçükmece Belediyesi tarafından düzenlenen Kestane Festivaline binlerce vatandaşlar iştirak etti. Kestane alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, festival boyunca renkli anlar yaşadı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve SİNDEF Başkanı Engin Kırmızıgül birlikte vatandaşlara kavrulmuş kestane dağıttı. 

2.5 ton pişmiş kestanenin dağıtıldığı festivalde Küçükçekmeceliler kestane alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. SİNDEF ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliği ile düzenlenen festivalde kestane ile yapılan 15 çeşit yemek de katılımcıların beğenisine sunuldu. Aslına uygun dekore edilen serender evi, köy evi maketleri, köy değirmeni, Sinop halk oyunları ekibi, yöresel sanatçılar ve davul zurna şovu ile Küçükçekmeceliler güzel bir hafta sonu geçirdi. 

BÜTÜN GAYEMİZ İSTANBUL'DA SİNOP'U TANITMAK
Festivalin büyük ilgi gördüğünü belirten SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırımızgül, İstanbul'da kestane festivelinin artık gelenekselleştiğini söyledi. Kırmızıgül: "Festivalimizde 2,5 ton kestane dağıtıldı. Yaklaşık 30 binin üzerinde vatandaşımız festivalimize iştirak etti. Kestane ile ilgili yöremizde yapılan tatlısından çorbasına kadar 15 ayrı yemek türünü sergilemiş olduk. Etkinliğimiz artık gelenekselleşti. Özellikle kestanenin Sinop adıyla vurgulanması adına 3 yıldır bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Kestane Festivali, her yıl İstanbul'da mutlaka yapılmak istenen festivaller arasına girdi. Bütün gayemiz her anlamda İstanbul'da ilimizi, Sinop'umuzu tanıtmak. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

"Kestane kebap yemesi sevap diye bir söz vardır ama biz yemesinin değil paylaşılmasının daha sevap olduğunu düşünüyoruz" diyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise: “Bugünkü paylaşımımıza vesile olan Sinop kestaneleri. Kestaneler için hep ‘Kestane kebap, yemesi sevap’ diye bir söz vardır ama biz yemesinin değil paylaşılmasının daha sevap olduğunu düşünüyoruz. Bu meydan paylaşmayı, huzuru, sevgiyi, barışı seviyor. Gördüğünüz bu kalabalık bunun doğal bir sonucu. Küçükçekmecelilerin paylaşmaya, kardeşliğe, sevgiye göstermiş olduğu ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan etkinliklerden dolayı SİNDEF'e ve belediyeye teşekkür eden Nazmi Özdemir adlı vatandaş, “Çok beğendik. Kestane güzel. Aldık yedik. Burada ikamet ediyorum. Küçükçekmece Belediyesine başarılar diliyorum. Ben de Sinopluyum. SİNDEF ile Küçükçekmece Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği bu etkinliği çok olumlu buluyorum. Her yıl katılıyorum. Teşekkür ediyorum“ dedi. Bu tarz etkinliklerin insanları bir araya getirdiğini söyleyen Hülya Yıldız da, “30 senedir burada yaşıyorum. Bu etkinlikleri çok güzel buluyorum. Eskiden böyle etkinlikler yoktu. Çok memnunuz. Kestanelerin tadına şimdi bakacağım. Daha yeni geldim. Her şey çok güzel. İnsanlar iç içe oluyor. Annemi de getirdim, eşimi de getirdim. Çevreme haber verdim“ ifadelerini kullandı.



Editör: Vitrin Haber