Sinoplu İş Adamları Derneği'nin (SİAD) 1 Ağustos tarihinde yapacağı genel kurul öncesi mevcut başkan Turgay Öztürk'ün karşısında adaylığını açıklayan iş adamı Kenan Abalı ve ekibinin Sinop şubesinde düzenlediği basın toplantısı sonrası, eski genel başkanlardan Rafet Orhan toplantıda dile getirilen iddialara sert tepki gösterdi. 

Aynı zamanda İstanbul Sinopspor Kulübü Başkanı ve İstanbul Küçükçekmece Türk Kızılay Başkanı olan Sinoplu iş insanı Rafet Orhan, genel kurulda Turgay Öztürk ve ekibini destekleyeceğini açıkladı. Derneğe yer alımı üzerinden kendine isnet edilen iddialara sert tepki gösteren Rafet Orhan: "Sinoplu İş Adamları Derneğine başkanlık yaptığım 7 yılda, 5 kuruş katkısı olmayanların bu konuda yorum yapmasını, bana hakaretvari konuşmasını kamuoyununun takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMALARI ÜZÜNTÜYLE İZLEDİM. ANLAM VEREMİYORUM!
Rafet Orhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yaklaşık 12 yıldır bir fiil içerisinde bulunduğum, 5 yıl Yusuf Özer başkanımızın yardımcılığı sonrası üye arkadaşlarımızın teveccühü ve istekleri ile 18 Haziran 2013 tarihinde başkanlığına başladığım ve aralıksız olarak 26 Ocak 2020 tarihine kadar başkanlığını yürüttüğüm Sinop’un en köklü ve en önemli sivil toplum örgütlerinden olan Sinoplu İş Adamları Derneği’mizin 01 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurulu öncesinde anlam veremediğim bir şekilde şahsım ve görev yaptığım yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma karşı Sinop Şubemizde yapılan toplantıda orada bulunanların yaptığı açıklamaları üzüntü ile izledim. 

HAYATLARI HİZİPÇİLİKLE GEÇENLER YAPTIĞIMIZ İŞLERİN HAYALİNİ BİLE KURAMAZ
Bunlara karşılık kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve algı oluşturulmasını önlemek amacıyla bu açıklamayı yapma gereğini duyuyorum. Hayatları hizipçilikle geçmiş, yaptığımız işlerin hayalini bile kuramayacak kişilerin beni ve yol arkadaşlarımı anlamasını beklemiyorum. Ancak içinde oldukları kurumlarda her zaman ikilik çıkarmış, huzursuzluk yaratmış, bölen, ayrıştıran olmuş kişilerin bizlerin birlik beraberlik ve dayanışma adına yaptıklarımızı takdir etmesi zaten mümkün değil. 

Rafet Orhan olarak öncelikle görev yaptığım dönemde bana ve ekibime desteğini esirgemeyen tüm SİAD ailesine çok teşekkür ediyorum. Allah’a şükürler olsun ki SİAD’da ilkler hep bizim dönemimize nasip oldu. SİAD’ın en büyük hayallerinden olan 'yer alımı olayını' gerçekleştirmek bana ve arkadaşlarıma nasip oldu. O dönem benim başkanlığımda arkadaşlarımızla toplandık ve SİAD’a yakışır bir yer alınması için ortak karar aldık. O zaman kimin ne kadar para verdiği gizli saklı değil kayıtlarda vardır. Yeri aldığımızda ilk taksidi peşin olan 105.000 ₺’yi;  40.000 TL şahsım, 30.000 TL Zeki Özünlü
 20.000 TL, Faik Yüksel 8.000 TL, Osman Bey ve 7.000 TL kısmını da şahsi kredi kartımdan sözleşme devir parası olarak ödendi. 

Kalan kısmını da 6 aylık periyotlarla şahsen ödedim. Bunun yanında iç dizayn ve mobilyası, bilgisayar kurulumu gibi giderlerle kalan bakiye budur. Daha sonra da taahhütler aldık. Ardından sebebini bilmediğimiz bir şekilde taahhütler yerine getirilmedi ve “nasıl olsa Rafet Orhan Başkan, senetlerde onun imzası var”denilerek herkes çekildi. Sinop’un adını, itibarını yere düşürmedim ve hepsini ödedim. SİAD kayıtlarında bunların hepsi mevcuttur. Daha sonra borcumuz bitince tapu alınması için yönetim kurulu bir karar alarak böyle bir konuda Rafet Orhan’a borçlanılması ve borcun ödendikten sonra SİAD’ın yerinin tapusunun SİAD’a verilmesi konusunda karara varıldı. 

BENİM TAPUYA İHTİYACIM YOK
Bu kararın alındığı toplantıda yönetim kurulunun kararını etkilememek ve alınacak her kararı uygulayacağımdan dolayı yoktum, toplantıya katılmadım. Değerli hemşerilerim; o günün parası İle bu tutar 413.000 TL'dir. Kayıtlarda mevcuttur. Benim yönetim kurulu arkadaşlarım biliyor, benden sonraki iki başkanımız da bilir. Tapuyu istedikleri zaman alabilirler. Benim tapuya ihtiyacım olmadığını herkes bilir, bilmeyenler de bilsinler!.

Sinop sevdasıyla hizmet edene bu acımasız eleştirileri yapmayın. Ben dernek başkanlığından milletvekili adaylığına, Belediye başkanlığına Vs buna benzer şeylere tevessül etmedim, etmem de. Ancak eden arkadaşlarıma da saygı duyarım. Tabii ki olacak. Ben sadece kendi fikrimin bu olduğunu beyan ediyorum.

O basın toplantısında konuşan bazı arkadaşlar bu konunun en yakın tanığı iken sanki dernek yerini vermek istemiyor ya da dernekten menfaat bekliyor gibi konuşulması, bunu da bu arkadaşların konuşmasını artniyetli buluyor ve kınıyorum. Sinoplu İş Adamları Derneğine başkanlık yaptığım 7 yılda 5 kuruş katkısı olmayanların bu konuda yorum yapmasını, bana hakaretvari konuşmasını ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmesini sizlerin takdirine bırakıyorum. Oradaki arkadaşlara şunu hatırlatmak isterim ki ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 

RAFET ORHAN VE EKİBİ SİAD'I KURUMSALLAŞTIRMIŞTIR
Burası SİAD, başka kurumlarla karıştırmayın, kimseye iftira atmayın! Siz Rafet Orhan’ı bırakın, kendi yapacağınız işlere odaklanın, onları anlatın. 

Rafet Orhan ve ekibi ilk defa bu derneğe yer kazandırmıştır, Rafet Orhan ve ekibi dernek tarihinde ilk kez 600’den fazla öğrenciye burs vermiştir, Rafet Orhan ve ekibi 2 tane SİAD Fuarı yapmıştır ki bu fuarlar Türkiye'deki iş adamları derneklerinin ve iş dünyasının takdirini kazanmıştır. Rafet Orhan ve ekibi 8.000 aileye gıda yardımı yapmış hemşehrilerinin sofrasına aş koymuştur, Rafet Orhan ve ekibi SİAD’ı kurumsallaştırmıştır, Rafet Orhan ve ekibi ilk kez Sinop şubesini kurmuş ve 120.000₺ harcayarak tabelayı oraya asmıştır, o altında fotoğraf çektirdiğiniz şube tabelasını Rafet Orhan ve ekibi asmıştır. 

Rafet Orhan ve ekibi Cami halısından, ameliyat olacak vatandaşına, iş dünyasına yönelik panel ve toplantılardan huzurevindeki yaşlılara kadar Sinop’un ve Sinoplunun yanında olmuştur. Burada yazamadığım bir çok proje benim ve ekibimin dönemimde hayata geçmiştir. Benim dönemimde kurulan ve 'bu şubeyi açmayalım, kurmayalım' diyenlerin olduğu toplantıda, bizim kurduğumuz şubede kimse bize hakaret edemez, yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltamaz. 

Dikmen’den Saraydüzü’ne, Erfelek’ten Gerze’ye tüm hemşehrilerimiz ve kamuoyu hepimizi tanıyor. İnsanları karalayarak, iftira atarak başkan olunmaz, yöneticilik yapılmaz. 

TURGAY ÖZTÜRK VE EKİBİNİ DESTEKLİYORUM
SİAD bir aile ve bu düzeni kimse bozamaz. Bu güne kadar başkanlık yapan, yönetim kurulluğu yapan, kongere üyeliği yapan tüm SİAD ailesine selamlarımı gönderiyorum. Ebedi hayata göçenlere Allahtan rahmet diliyorum. Turgay Öztürk kardeşim ve ekibini canı gönülden destekliyorum. Pandemiye rağmen yaptıkları güzel işlere imza atan Turgay kardeşim ve ekibinin yanındayım. Sağduyulu SİAD ailesi gerekeni yapacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin Sinop'umuza, iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum"