Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, "Bizim gibi sahil belediyelere yazın artan nüfusumuza göre 4 aylık ayrı bir ödenek verilirse gelen yerli ve yabancı turistlere daha iyi hizmet edebilme şansımız olur" dedi.

Ergül, yaptığı açıklamada, yaz sezonunda 3'e 4'e katlanan nüfus nedeniyle belediyenin en son imkanlarını kullanarak vatandaşlara hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Sahil kenti olmanın ve yaz sezonunda yaşanan zorluklara değinen Ergül, şunları dile getirdi: Taktir edersiniz ki nüfusu 50 bin olan bir kentle, 150 bin olan bir kente aynı enstrümanlarla yani aynı personel, aynı makine grubuyla hizmet vermek çok kolay bir şey değil. Bizim gibi sahil belediyelere yazın artan nüfusumuza göre 4 aylık ayrı bir ödenek verilirse gelen yerli ve yabancı turistlere daha iyi hizmet edebilme şansımız olur. Örneğin 40 kişi temizlik hizmetlerimizde çalışıyorsa bu dört aylık dönemde daha fazla kişiyle daha iyi hizmet verme şansımız olur. Bunlara rağmen Sinop'ta yaz sezonunda 3'e 4'e katlanan nüfus nedeniyle belediyemiz en son imkanlarını kullanarak hizmet vermeye çalışıyor. Zaman zaman eksik kaldığımız durumlar da oluyor. Mesela, günde 10 ton çöp çıkıyorsa yazın bu rakam 100 tona çıkıyor. Dolayısıyla biz bunu aynı makinelerle, aynı personelle yapıyoruz ve zorlanıyoruz. 'Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak' diye bir söz vardır. Bazı kişiler  piknik alanlarına, deniz kenarlarına çöplerini ve artıklarını bırakıyor. Biz bunları temizlemek durumunda kalıyoruz. Oysa Sinop'a gelen yerli ve yabancı turistler bizden temiz bir kent görmek istediklerini belirtiyorlar."

Turizm konusunda nüfusun ve isteklerin artarak devam edeceğini dile getiren Ergül, "Sinop'ta artık her şey ivme kazanmış durumda. Sinop'un önünü hiç kimsenin kesmesi mümkün değil. Her şey artarak devam edecektir. Burası turizm şehri. Sinop Belediyesi olarak 25 saat çalışarak hiç bir konuda eksiklik ve aksaklık olmaması için hep birlikte cansiperane çalışıyoruz" diye konuştu.

AA



Editör: Vitrin Haber